Politiek

Denken gaat gezaghebben, maar leden willen meer medezeggenschap

2 Mins read
Denken gaat gezaghebben, maar leden willen meer medezeggenschap

Den politieke partij Denken gaat vrijwel zeker meebesturen te trio gemeenten: Rotterdam, Schiedam plusteken met eentje gedoogconstructie te Helmond. Ter den komende weken wordt eentje akkoord te Rotterdam plusteken Schiedam verwachten waar Denken armoedebestrijding plusteken meer gelijkheid mits prioriteiten stelt.,Weliswaar is er hierbinnen den partij kritiek overheen ie schaarste aan ledendemocratie. Zaterdag wordt er op eentje ledenvergadering eentje motie van afwijzing voorgelegd tegen partijleider Azarkan.,Ter Rotterdam onderhandelt Denken alreeds weken overheen ie vormen van eentje stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam, VVD plusteken D66 plusteken hoopt den partij twee wethouders te kunnen leveren. Ter Schiedam neemt den partij zelfs ie voortouw te den formatie met eentje inherent informateur, Metin Celik.,Ene volgende stap te ie volwassen wordt van den partij, vindt partijleider Farid Azarkan. “Wij willen noch enkel anderen wijzen op gebreken vanuit den tegenpartij, maar zowel verantwoordelijkheid dragen.”,Dat betekent dat Denken zowel compromissen moeten sluiten met den VVD, eentje partij waarmee Denken gaat samenwerken. “Ik heb den VVD zowel hier te Dennenboom Liguster zien veranderen”, zegt Azarkan. “Wij hebben oorverdovend gestreden voordat den toegeving van institutioneel vreemdelingenhaat, dat erkent Rutte nu zowel.”,Ondanks dit ontwikkeling wacht den partijleiding eentje onrustige ledenvergadering komende zaterdag. Kritische partijleden hebben acht moties voorgelegd waarin ie bestuur wordt opgeroepen wegens meer te exporteren aan den ledendemocratie. Ene motie van afwijzing van kandidaat-Kamerlid Ahmet Erdogan richt zichzelf specifiek op partijleider Azarkan.,”Hij voelt zichzelf heerser plusteken meester te den partij plusteken heeft eentje omvangrijke inmenging mits ie gaat wegens den samenvoeging van kandidatenlijsten plusteken benoeming van lijsttrekkers”, stelt Erdogan. “Den trio Kamerleden defini haastigheid alles. Zij spreken van diversiteit, maar zetwerk trio mannen bovenaan den kandidatenlijst.” Volgens ie Denken-lid wordt kritische leden zowel op eentje zijspoor gezet.,Azarkan herkent zichzelf noch te den kritiek. “Ie is uiteraard dat ik mits staatsbeleid voorman meedenk plusteken meepraat overheen kandidatenlijsten, omdat ik ie team moeten opperen.” Volgens hem zijn veel aannames te den kritische moties zowel noch bewezen. “Qua diversiteit wijs ik erop dat den tweede van den top 6 van den kandidatenlijst voordat den Tweede Ruimte vrouw is, maar dat gaat waarachtig wegens den plekken viertal totdat plusteken met zes.”,Gedurende Denken is ie noch mogelijk wegens te stemmen overheen kandidatenlijsten, diegene wordt samengesteld voort ie bestuur plusteken den kandidatencommissie. “Mits wij dat verschillend willen willen wij den statuten wijzigen”, zegt partijvoorzitter Ejder Köse, diegene zegt daarnaar te willen loeren. “Wij willen zowel decentraliseren, dus minder vanuit ie partijkantoor te Rotterdam defini, maar lokale departementen meer zeggenschap geven.”,Den voorzitter doet den rumoer erop kritische Denken-leden be mits groeistuipen van eentje jonge partij. “Ik heb ie idee dat hier zowel welnu rancune plusteken teleurstelling eentje rol speelt erop dit leden, mijn oproep aan hun is: kom met voorstellen wegens den statuten te wijzigen plusteken ie democratischer te maken.”,Zowel Azarkan hoopt op ‘eentje gezonde discussie’ op den ledenvergadering zaterdag, diegene te tegenstelling totdat vorige congressen achter gesloten deuren plaatsvindt.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.