Politiek

Kleine waarschijnlijkheid op bindende referenda te gemeenten plusteken provincies

1 Mins read
Kleine waarschijnlijkheid op bindende referenda te gemeenten plusteken provincies

Er is ene kleine waarschijnlijkheid dat gemeenten plusteken provincies bindende referenda mogen invoeren, waarmee commune ene raadsbesluit ongedaan kunnen maken. Weldra stemt den Tweede Ruimte overheen ene initiatiefwet van den SP overheen ie ‘correctief referendum’ plusteken den verwachting is dat den wet ie noch gaat halen. Maar onderbrak ene noodgreep schenkkan er misschien iets veranderen: ie wetsvoorstel wordt mogelijk te twee porties gesplitst.,Den discussie spitste zichzelf totdat nu toe op ie terugdraaien van landelijke wetten, maar te ie voorstel van den SP is zowel ene passage opgenomen overheen provincies plusteken gemeenten. Diegene kunnen volgens den initiatiefwet zelf defini of zij ene referendum mogelijk willen maken.,Omdat ie wegens ene wijziging van den grondwet gaat, moeten den wet twee keer onderbrak beide Vertrekken wordt aangenomen, waarvan den tweede keer met ene tweederdemeerderheid. Den komende weken is den stemming te den Tweede Ruimte te tweede lezing. Omdat te elk geval VVD, CDA plusteken SGP tegen zijn, lijkt er geen tweederdemeerderheid te zijn.,Maar te ie debat vandaag stelde D66 voordat ie voorstel te splitsen te ene plattelands fragment plusteken ene fragment voordat den lagere overheden. Kamerlid Sneller denkt dat er te den Ruimte meer sympathie is voordat ene referendum overheen besluiten van gemeenten plusteken provincies dan overheen landelijke wetten.,Volgens den indiener van den initiatiefwet, SP-Kamerlid Leijten, zullen ie “hartstikke smaakvol” zullen zijn indien ene fragment van den wet op dit wijze weliswaar schenkkan wordt aangenomen. Plusteken minister Bruins Slot van Nationale Zaken maakte manifest dat splitsing noch vaak voorkomt, maar juridisch welnu mogelijk is.,CDA-Kamerlid Van Dijk zei te ie debat dat zij “subjectief helemaal noch zo ontkennend tegenover” den potentie van ene referendum voordat lagere overheden staat, maar dat dit ene verrassend factor te den discussie is, waarover zij nog geen uitgesproken visie heeft. Van Dijk wil ie project “serieus onder den fractie invoegen”, maar dat hoeft noch te betekent dat ie standpunt van ie CDA verandert, benadrukte zij.,Den stemming overheen ie referendum is mogelijk volgende week, maar ie schenkkan zowel straks wordt. Mocht ie wetsvoorstel gesplitst wordt plusteken weer ter stemming komen, dan is voordat beide afzonderlijke voorstellen weer ene tweederdemeerderheid nodig.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.