Politiek

Jetten: bij natuur weegt zwaar te aanleg windpark op zee

2 Mins read
Jetten: bij natuur weegt zwaar te aanleg windpark op zee

Ie bij van den natuur moeten zwaar wegen te den aanleg van nieuwe windparken op zee. Dat zegt minister Jetten van Weer plusteken Energie.,”Erop den aanbesteding van windparken moeten ecologie kernonderdeel zijn van den inschatting”, zei Jetten, diegene vandaag eentje werkbezoek bracht aan eentje vitaal park voordat den kustrand van Zeeland.,Voordat den Nederlandse kustrand staan nu reeds 462 windmolens. Totdat 2030 komen daarheen nog zeker 750 te plusteken daarna mogelijk nog meer. Te 2030 komt 70 procent van ie Nederlandse elektriciteitsverbruik uit wind- plusteken zonne-energie. Meer dan den tweede daarvan zullen van windenergie op zee komen.,Ie gaat Jetten wegens den resultaten voordat ie onderwaterleven tijdens den opbouw. Visvangen plusteken zeezoogdieren kunnen bijvoorbeeld last hebben van ie heien. Maar zowel mits den molens te onderneming zijn, kunnen er resultaten zijn voordat dieren zoals vogels plusteken vleermuizen, diegene gehinderd wordt voort den draaiende wieken.,Op windmolens te natuurgebieden is kritiek, maar den parken zijn zowel noodzakelijk, weliswaar? Nieuwsuur maakte eentje reportage overheen dit vraagstelling:,Eentje windpark op zee biedt verder zowel kansen aan ie leven op zee, zegt vorser Josien Steenbergen van den Wageningen University. “Op den bodem te diegene parken is ie rustig, omdat er noch wordt gevist. Oesters bijvoorbeeld krijgen daardoor den stilte plusteken ruimte wegens zichzelf te vestigen.”,Steenbergen waarschuwt dat nog volop wordt vorsen watten den resultaten zijn van den aanleg van nieuwe parken. “Er stevenen nu uitgestrekte onderzoeksprogramma’s, maar tegelijk begint ie opschalen. Mijn vrees is dat wij misschien te snel gaan, terwijl wij nog noch weten hoe vitaal den bedreigingen zijn.”,Erop ie uitgestrekte windpark te Borssele, waar Jetten vandaag wasgoed, wordt op dit ogenblik geëxperimenteerd met ie ondersteunen van ie zeeleven. Met kunstmatige riffen van betonnen pijpen zijn daarheen plekken vervaardigd waar kabeljauw plusteken andere uitgestrekte vissoorten gedijen. Den minister noemt dat “eentje intact smaakvol voorbeeld” van hoe ie moeten. “Dat soort nieuwe technieken willen wij massaal stimuleren.”,Jetten zegt voorts dat er steeds meer gegevens zijn overheen den vogeltrek. Ermee kun jij nog voordat den aanleg loeren of eentje bepalen plek geschikt is voordat windmolens. “Of jij schenkkan voorheen uitdenken dat jij den parken eentje twee dagen stilzwijgend moeten zetwerk omdat er veel vogels bereiken.”,Jetten op zijn werkbezoek zowel dat bedrijven diegene eentje park willen opbouw er terdege aan uitrichten wegens ie bij van den dieren mee te wegen. “Indien zij er geen rekening mee vasthouden, is den waarschijnlijkheid huwelijk kleiner dat zij den aanbesteding binnenhalen.”

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.