Politiek

Regering stuurt opvolger tijdelijke coronawet na zomer zoals den Ruimte

1 Mins read
Regering stuurt opvolger tijdelijke coronawet na zomer zoals den Ruimte

Ie kabinetkast wil dit najaar den tijdelijke coronawet vervangen vanwege ene wijziging van den Wet publieke gezondheid, zodat er ene permanente grondslag komt voordat beperkende maatregelen. Minister Kuipers van Volksgezondheid wil den wetswijziging voordat 1 september indienen, schrijft hij aan den Tweede Ruimte.,Nu is ie nog zo dat coronamaatregelen wordt geregeld ter den Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (Twm). Via diegene route schenkkan ie kabinetkast erbij ene opleving van ie virus bijvoorbeeld ie dragen van mondkapjes afdwingen.,Ie parlement plus den Raad van State willen hoewel maanden van den Twm ge. Beperkende maatregelen diegene den overheid oplegt, willen inderdaad wordt geregeld plus dat schenkkan ter den hoewel bestaande Wet publieke gezondheid (Wpg), vinden zij.,Te den gewijzigde Wpg wordt onder meer den bevoegdheden van den minister van Volksgezondheid vastgelegd voordat ie nemen van collectieve maatregelen erbij ene pandemie. Ie gaat onder meer wegens sluiting van publieke ruimten, ie vasthouden van afstand plus quarantaineregels voordat mensen diegene zoals Nederland trekken.,Den bestaande Wet publieke gezondheid wetenschap hoewel bepalingen wegens infectieziekten te bevechten, maar daarbij gaat ie vooral wegens maatregelen op individueel niveau. “Via ene plaag op dit schelp waren collectieve maatregelen vereist. Den Twm heeft dat gat zolang willen vullen”, schrijft Kuipers.,Omdat ene integrale herziening van den Wet publieke gezondheid lang toestaan, gaat Kuipers den wet ter fases bijstellen. Den minister roept den Vertrekken op ie voorstel snel te verplegen, zodat den tijdelijke wet zo snel mogelijk schenkkan vervallen.,Diegene huidige tijdelijke coronawet wordt telkens met trio maanden verlengd. Met den vijfde verlenging (diegene van 1 maart totdat 1 juni loopt) moeten den Eerste Ruimte nog instemmen. Den zesde (waar den coronapas uit is geschrapt) ligt terwijl hoewel klaar voordat treatment ter beide Vertrekken. Mits den tijdelijke wet wegvalt, is er geen juridische grondslag wegens snel verplichtende maatregelen te nemen.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.