Politiek

Regering pakt misleidende ‘van-voor’-kortingen aan

1 Mins read
Regering pakt misleidende ‘van-voor’-kortingen aan

Den misleidende ‘van-voor-kortingen’ ter winkels wordt aan relatie gelegd. Ondernemers mogen noch langer den prijs van eentje product zolang verhogen wegens ie daarna met eentje zogenaamde volwassene korting te voorleggen. Dat heeft ie regering bepaald ter eentje uitwerking van eentje verbintenis diegene voordat den hele EU geldt. ,Tastbaar betekent ie dat den ‘van-prijs’ den laagste prijs moeten zijn diegene ter den afgelopen dertig dagen voordat eentje product of engageren is gevraagd. Den schikking gaat weldra ter plus geldt voordat webwinkels plus fysieke zaken.,Ie ministerie van Economische Zaken spreekt van eentje ‘hardnekkig verschijnsel’, waar veel consumenten welnu ooit mee te maken hebben gehad. Volgens minister Adriaansens zijn zowel ondernemers gebaat ter den schikking, omdat zij dan minder last hebben van oneigenlijke rivaliteit.,Voordat producten diegene minder dan dertig dagen op den markt zijn geldt eentje uitzondering, netwerk indien voordat verse producten zoals vis, vlees, zuivel plus fruit. Daarheen toestemmen den verkoper welnu den ‘van-prijs’ hanteren diegene vlak voordat den korting gold. Volgens ie ministerie schenkkan den prijs snel wijzigen plus is ie praktisch noch te uitvoeren wegens diegene wijzigingen den hele tijdstip ter te vasthouden.,Eentje andere uitzondering is diegene van opeenvolgende prijsverlagingen. Stel dat er eentje jurk van 100 euro voorgerecht met 20 procent korting wordt aangeboden plus daarna met 30 procent, dan toestemmen den verkoper ter den ‘van-prijs’ ter beide gevallen 100 euro taaiheid.,Ie toezicht op den schikking plus den handhaving ervan is ter handen van den Expert Consument plus Markt.

Related posts
Politiek

Jetten: bij natuur weegt zwaar te aanleg windpark op zee

2 Mins read
Ie bij van den natuur moeten zwaar wegen te den aanleg van nieuwe windparken op zee. Dat zegt minister Jetten van Weer…
Politiek

Vredesactivist Mient Jan Faber bleef gereformeerde rakker

3 Mins read
Vredesactivist Mient Jan Faber, diegene vandaag op 81-jarige ouderdom overleed, wasgoed ie schoolvoorbeeld van eentje conservatieve christen diegene straks linksaf worden. Hij…
Politiek

Rutte schaamt zichzelf diepgevoeld voordat overvolle asielopvang

1 Mins read
Premier Rutte zegt dat hij zichzelf “diepgevoeld schaamt” voordat den opvang van asielzoekers te Nederland. Den asielzoekerscentra zitten stampvol met vluchtelingen diegene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.