Politiek

Merendeel bewindspersonen tweedehands privémail plus WhatsApp voordat werkgelegenheid

1 Mins read
Merendeel bewindspersonen tweedehands privémail plus WhatsApp voordat werkgelegenheid

Den meeste bewindslieden uit ie huidige regering maken somwijlen gewoonte van hun privémail voordat werkgerelateerde zaken. Zowel klikken zij vaak overheen werkgelegenheid via services mits WhatsApp plus Telegram op hun privételefoons. Plus dat terwijl ie ernstig wordt ontraden.,Minister Bruins Slot van Nationale Zaken liet haar ministerie nagaan welke ministers plus staatssecretarissen privéaccounts usances plus waarom. Zij deed dit zoals reden van Kamervragen van Volt, GroenLinks plus Pieter Omtzigt. Recentelijk kwam minister Den Jonge ter opspraak omdat hij zijn privémail gebruikte waarna hij nog minister van Volksgezondheid wasgoed.,16 van den 29 bewindslieden maken overheen plus toe gewoonte van eentje privémailaccount, onder wie minister Yesilgöz (Justitie plus Veiligheid) plus minister Kaag (Financiën). Zij hebben gedeclareerde dat zij dat tenuitvoerleggen wegens bijvoorbeeld eentje document te bewerkt of uit te printen plus uitnodigingen wegens te zenden zoals hun werkmail. Ter sommige gevallen wordt vergaderlinks of documenten doorgestuurd zoals eentje privémailaccount omdat eentje zakelijk toestel noch (was) werkt.,Dat laatste doet onder meer minister Ollongren (Defensie). Volgens ie ministerie van Defensie zijn den technische beperkingen op zakelijke toestellen zulk vitaal dat ie somwijlen noch verschillend schenkkan. “Defensie weet wegens veiligheidsoverwegingen technische beperkingen ter den zakelijke e-mail op Defensie-apparaten. Zo is ie noch mogelijk wegens hyperlinks ter zakelijke e-mails te openen”, zegt eentje woordvoerder.,Ongeacht den privémails zeggen twaalf bewindspersonen dat zij veelvuldig gewoonte maken van berichtendiensten mits sms, WhatsApp, Telegram plus Signal. Nog ooit drietal bewindslieden tenuitvoerleggen dat “soms”.,Bruins Slot schrijft dat den ministers plus staatssecretarissen weliswaar eentje zakelijk toestel usances, maar dat hun privénummer ter hun bestuurlijk netwerk beroemd is plus dat den bewindspersonen dus zowel op dat telefoonnummer wordt benaderd. Zowel spoed, slecht bereik of eentje defecte zakelijk telefoontoestel zijn gezegd mits uitgangspunten wegens privéberichtendiensten te usances.,Den betrokken ministeries zeggen dat er geen beveiligingsincidenten zijn geweest. Relevante e-mails plus chatberichten van den bewindspersonen zijn plus wordt volgens den ministeries veiliggesteld.,Ter ie handboek voordat bewindspersonen staat dat ministers plus staatssecretarissen wegens veiligheidsredenen schattig gewoonte mogen maken van hun was beveiligde werkaccount.,Ter 2016 kwam voormalig minister van Economische Zaken Henk Kamp ter den problemen omdat er staatsgeheime kennisoverdracht plus vertrouwelijke documenten ter zijn privémail zaten.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.