Politiek

Fiscus gebruikte omstreden software wegens fraude op te treinen vaker

1 Mins read
Fiscus gebruikte omstreden software wegens fraude op te treinen vaker

Den Fiscus heeft omstreden software wegens fraude met toeslagen op te treinen vaker tweedehands dan voorheen is gemeld. Staatssecretaris Den Vries schrijft ter eentje epistel aan den Tweede Ruimte dat zij daarvan melding heeft geproduceerd onder den Deskundige Persoonsgegevens.,Den fiscus gebruikte sinds april 2013 eentje zogenoemd risicoclassificatiemodel. Op fundament van allerlei indicatoren worden bepaald wie handmatig gecontroleerd zullen wordt onder den verzoekschrift van toeslagen plusteken daarvoor worden eentje zelflerend algoritme tweedehands. Ie is van dit specimen kwam zoals buitenshuis ter den kinderopvangtoeslagaffaire plusteken ie bleek zowel te wordt tweedehands voordat den verzoekschrift van huurtoeslag. ,Den indicatoren waren bijvoorbeeld iemands nationaliteit, den samenvoeging van ie gezin plusteken watten mensen verdienen. Aanvragers met eentje niet-Nederlandse nationaliteit hadden eentje grotere mogelijkheid op handmatige inschatting van hun file. Den Deskundige Persoonsgegevens oordeelde voorheen ofschoon dat ermee sprake wasgoed van discriminatie. Ie specimen wordt sinds juli 2020 noch meer tweedehands.,Nu blijkt dat den risicoscores diegene ie computerprogramma opleverde zowel zijn tweedehands om ie team in den autopsie Toeslagen dat signalen van misbruik beoordeelde plusteken determineren of ginds nader research zoals moest wordt gedaan om fraudeteams. Ter december worden nog aan den Ruimte gemeld dat ie specimen ginds uitgerekend noch voordat wasgoed tweedehands, erkent den staatssecretaris.,”Dat den risicoscore van ie specimen breder is tweedehands is zorgelijk plusteken daarom is den Deskundige Persoonsgegevens zowel hierover geïnformeerd”, schrijft Den Vries.,Zij laat onderzoeken hoe breedgeschouderd den risicoscores precies zijn tweedehands, met wie zij allen zijn meegevoeld plusteken welke prestaties dit voordat landbewoners heeft gehad. Den staatssecretaris vermag noch uitsluiten dat mensen “eentje verhoogde mogelijkheid op onevenredig schade hebben ondervonden”.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.