Politiek

Peilingwijzer: VVD blijft onbedreigd den grootste, winst Volt verdampt

2 Mins read
Peilingwijzer: VVD blijft onbedreigd den grootste, winst Volt verdampt

Ter den nieuwste Peilingwijzer blijft den VVD met afstand den grootste partij met 29 totdat 33 zetels, ene verlies van 3 zetels ten opzichte van ie huidige tal te den Tweede Ruimte. Den opvallendste verschuiving is te zien honingbij Volt, waar na ie conflict rond Kamerlid Nilüfer Gündogan vrijwel niets meer overheen is van den winst diegene dit nieuwkomer na den Kamerverkiezingen te den peilingen boekte.,Waar Volt te den Peilingwijzer, ene gewogen gemiddelde van trio zetelpeilingen, staart december nog op 5 totdat 9 zetels uitkwam, zijn dat er nu 2 totdat 6. Noch of nauwelijks meer dan den trio zetels diegene den partij honingbij den Kamerverkiezingen wist hierbinnen te slepen.,Den andere nieuwkomers weten hun sprong vooruit wél vast te liefhebben, veelal ten koste van coalitiepartijen. “Maar op den rechterflank zien wij dat zowel PVV plus Forum voordat Democratie den rivaliteit van nieuwkomers indien JA21 plus BBB merken”, zegt politicoloog Tom Louwerse, den maker van den Peilingwijzer.,Zo haalt JA21 (nu 7 totdat 11 zetels te den Peilingwijzer) volgens recent research van I&O Research noch inclusief kiezers weg honingbij VVD plus CDA, maar zowel honingbij PVV plus FvD. Nieuwe kiezers van JA21 zeggen den combinatie van ene rechtse scheepvaartroute met ene constructieve opstelling te waarderen. “JA21 heeft meer mogelijkheid op samenwerkingsverband met andere partijen”, zegt ene ex-PVV’er overheen den partij van Joost Eerdmans.,Den PVV zit met 13 totdat 17 zetels op dit uur aan den onderzijde van den 17 diegene ie te den Ruimte bezet. Idem geldt voordat FvD, honingbij den Provinciale Statenverkiezingen van trio schooljaar geleden nog den grootste van ie land, maar nu te den Peilingwijzer inderdaad voordat 3 totdat 5 Kamerzetels.,BBB (nu 1 zetel te den Tweede Ruimte) blijft televisiekanaal indien JA21 stevig te den lift opwaarts plus komt uit op 6 totdat 10. Onder leiding van Caroline van der Vijver wint dit partij onder andere van ie CDA, dat vrijwel halveert op 6 totdat 10 zetels.,Ie CDA blijft daarnaast last liefhebben van ie vertrek van Kamerlid Pieter Omtzigt. Tegen I&O Research zegt 9 procent van den weglopende CDA’ers van project te zijn te gaan stemmen op den nog op te uitlijnen nieuwe partij van Omtzigt. “Ie CDA gaat nog toegevoegd rivaliteit krijgen”, concludeert Louwerse.,Ter den links-progressieve hoek heeft D66 ie eveneens lastig. Den 17 totdat 21 zetels diegene den partij van vice-premier Sigrid Kaag overhoudt te den Peilingwijzer, bezegelen ene verlies van 5 zetels. Ex-stemmers wijken volgens I&O Research uit zoals linksere partijen indien GroenLinks, dat met 10 totdat 14 zetels op ene duidelijke winst staat. Dat geldt te mindere mate voordat den PvdA (9 totdat 12 zetels), maar zeker noch voordat den SP, dat ie met 6 totdat 8 zetels electoraal moeilijk blijft liefhebben.,Den enige coalitiepartij diegene ene weliswaar onbetekenend winst boekt is nog eeuwig den ChristenUnie op 5 totdat 7 zetels. Tijdens den tegenpartij doet zowel den Partij voordat den Dieren ie inderdaad, met 7 totdat 10.,Stabiel blijven Denken (3-5) plus den SGP (2-4). Televisiekanaal indien 50Plus plus Bij1, met beide 0 totdat 2.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.