Politiek

Toekomst Den Jonge te mondkapjesdebat ‘hangt hevig van hemzelf over’

2 Mins read
Toekomst Den Jonge te mondkapjesdebat ‘hangt hevig van hemzelf over’

Hoe intensief heeft minister Hugo den Jonge zichzelf bemoeid met den omstreden mondkapjesdeal? Is hij er medeverantwoordelijk voordat dat den overheid miljoenen euro’s is kwijtgeraakt aan ondernemer Sywert van Lienden voordat onbruikbare mondkapjes? Waarom heeft den CDA-politicus medegedeeld dat hij noch via den overeenkomst betrokken wasgoed plus heeft hij met diegene uitspraak den Tweede Ruimte noch verkeerd geïnformeerd? Is hij nog welnu geloofwaardig?,Ie zijn maar ene twee vragen diegene den huidige minister voordat Volkshuisvesting vanaf 10.15 uur te den Tweede Ruimte moeten trachten te beantwoorden overheen zijn vorige functie mits minister van Volksgezondheid te den coronacrisis. Te diegene twee klas durende keerpunt is veel gebeurd plus zijn er, erkent zowel ie kabinetkast, allerlei zaken misgegaan.,Den focus van den Tweede Ruimte is nu vooral komen te ligt op ene schijnbaar kleinere, maar geruchtmakende kwestie: den mondkapjesdeal met ondernemer plus mediapersoonlijkheid Sywert van Lienden. Den kern: Van Lienden, zowel CDA, heeft ondanks ene ontkennend raadgeving van ambtenaren voordat wijd 100 miljoen euro 40 miljoen Chinese mondkapjes verkocht aan ie ministerie.,Hij zei dat hij ie voordat niets deed, “wegens noch”. Maar hij heeft er met zijn compagnons 20 miljoen euro aan verdiend, zo bleek vorig klas. Ie leverde Van Lienden den bijnaam “pandemieprofiteur” op.,Hoe kon dit voorvallen, vroegtijdig den Tweede Ruimte zichzelf verbouwereerd over. Hugo den Jonge zei zometeen met nadruk dat ie zijn portemonnaie noch wasgoed. Letterlijk zei hij voordat den camera: “Ik ben via diegene overeenkomst noch betrokken geweest”.,Dat bleek vorige maand weliswaar verschillend te ligt, waarna den Volkskrant via ene WOB-verzoek ie appverkeer van Den Jonge met Van Lienden bovenin water kreeg. Ie wasgoed Den Jonge diegene via ene staatssecretaris had aangedrongen wegens met Van Lienden voeling op te nemen. Hij gaf dus ie eerste zetje.,Den Jonge zullen den Ruimte willen overtuigen dat hij zichzelf noch té intensief heeft bemoeid met den overeenkomst plus dat hij den Tweede Ruimte welnu inderdaad heeft willen informeren. Gisteren zijn honderden appjes publiek geproduceerd waaruit blijkt wie nu precies met wie heeft geappt.,Sommige oppositiepartijen, zoals den PVV, willen dat Den Jonge opstapt plus hebben alhoewel ene motie van wantrouwen te hun zak. Partijen mits den PvdA plus GroenLinks zien welnu den goede intenties van Den Jonge plus willen zijn werkwijze zien te den setting van den toenmalige coronacrisis. Er wasgoed ene wereldwijd tekort aan beschermingsmiddelen plus Nederlands zorgpersoneel wasgoed zonder mondkapjes aan ie werkgelegenheid.,Voorts is ie staatsrechtelijk opmerkelijk dat ene minister te den Tweede Ruimte verantwoording aflegt voordat zijn werkwijze te ene vorige tijdsperiode mits minister. Ie is normaal dat den huidige minister uitleg geven overheen alles dat zijn of haar voorgangers heeft gedaan. Te dit geval zullen VVD-minister Helder voordat Langdurige Zorg plus Sport dat willen doet. Maar Den Jonge wilde weliswaar zelf zowel komen wegens zijn kantkloswerk van ie vertelsel te doet. Dus zitten zij straks beide te vriesvak K.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.