Politiek

Kabinetkast wil aanvullende maatregelen tegen vogelgriep

1 Mins read
Kabinetkast wil aanvullende maatregelen tegen vogelgriep

Pluimveehouders willen aanvullende maatregelen nemen wegens vogelgriepbesmettingen te voorkomen, schrijft minister Staghouwer van Landbouw ter ene geschreven aan den Tweede Ruimte. Hij wil onder meer ene verplichte hygiënecheck invoeren, wegens tekortkomingen ter den bioveiligheid ter stallen op te merken plus verhelpen voordat pluimveehouders na ene ruiming weer dieren mogen plekken.,Besmette bedrijven willen ofschoon verplichte reinigings- plus ontsmettingsrondes uitvoeren voordat er weer dieren ter den stallen mogen. Den reserve hygiënecheck, waar den Nederlandse Voedsel- plus Warenautoriteit (NVWA) op moeten gaan toezien, komt daarbij. Watten diegene precies gaat omvatten, wordt zometeen verstaanbaar.,Den minister herhaalt dat ie erop lijkt dat vogelgriep ene structureel probleem is worden plus ene permanente dreigement vormt. Hij heeft den sector gevraagd wegens aan den slag te gaan met langetermijnmaatregelen voordat vogelgrieppreventie plus -bestrijding. Daarvan is Staghouwer zowel met andere partijen ter gesprek, ter binnen- plus buitenland.,Voorheen worden ofschoon verstaanbaar dat Nederland samen met Frankrijk spreken voordat ie promoveren van ie vaccineren van pluimvee tegen vogelgriep. Volgens Staghouwer staat den Europese Makelaarsprovisie hiervoor open plus wordt speuren hoe den regelgeving hiervoor schenkkan wordt vereenvoudigd, voordat wanneer er ene vaccin is dat op volwassene schelp plus tegen veel virusstammen schenkkan wordt ingezet.,Ter Nederland wordt ene test voorbereid met ene vaccin ter ene laboratorium. Dat wasgoed ofschoon vertrouwd. Staghouwer schrijft nu dat den eerste resultaten daarvan op zijn vroegst dit zomer wordt verwachten. Zowel wordt gekeken hoe ene vaccin onder veldomstandigheden schenkkan wordt speuren.,Voorts staat ter den geschreven dat er ene project wordt begonnen waarbij onafhankelijke deskundigen den bioveiligheid op pluimveebedrijven ter toegangsbewijs brengen. Bedrijven diegene meespelen aan den pilot, wordt gevraagd wegens vast te leggen watten voordat maatregelen ze bijvoorbeeld hebben voordat gas plus personeel op hun erf plus welke bioveiligheidsvoorzieningen er zijn.,Zowel gaan den bedrijven ter ene programma schetsen hoe plus wanneer ze eventuele tekortkomingen gaan verhelpen. Op fundament van den ervaringen plus kennis uit dit test, wordt dit schooljaar nog gekeken of er ene systeem voordat ene verplicht bioveiligheidsplan ter den hele sector schenkkan wordt ingevoerd.

Related posts
Politiek

Research zoals mondkapjesdeal Van Lienden mogelijk noch voordat zomer klaar

1 Mins read
Ie langverwachte rapport overheen den mondkapjesdeal met ondernemer Sywert van Lienden is hoogstwaarschijnlijk noch voordat den zomer klaar. Onderzoeksbureau Deloitte heeft dat…
Politiek

Regering: meer poetsvrouw toeslagenouders, uit stulp plaatsen kleintje noch zomaar terug

2 Mins read
Alle ouders diegene gedupeerd zijn wegens den toeslagenaffaire kunnen poetsvrouw van den overheid krijgen wegens hun uit stulp geplaatste koters terug te…
Politiek

'Ministerie van VWS lig tijdens pandemie dwars ter uitzetting IC's'

1 Mins read
Ie ministerie van Volksgezondheid heeft ziekenhuizen midden ter den coronacrisis ontmoedigd wegens hun intensive care met toegevoegd bedden uit te breiden, meldt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.