Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder meer overheen den spanningen aan den landsgrens met Oekraïne plusteken Rusland. Hoekstra wil, netwerken mits Borrell, dat den EU eentje rol krijgt erbij den gesprekken overheen den situatie.,Rusland plusteken den Verenigde Staten doorspreken den schel opgelopen spanningen aan den Oekraïense landsgrens dit week. Zowel is er overleg tussen Rusland plusteken den NAVO. Den EU schuift noch aan. Welnu is er donderdag eentje sessie van den Organisatie voordat Veiligheid plusteken Samenwerkingsverband ter Europa (OVSE).,”Watten daarheen gebeurt, raakt natuurlijk zowel rechtstreeks Europa, raakt natuurlijk zowel den Europese Unie. Dus ik fragment den opvatting dat zowel den EU hier eentje rol ter heeft”, zei Hoekstra na zijn gesprek met Borrell. Diegene gedaagde zichzelf voorheen zowel overheen ie verzuimen van Europa erbij den overleggen.,Hoekstra belde op zijn eerste dag zowel met zijn Amerikaanse ambtgenoot Blinken. Zowel dat gesprek ging onder meer overheen den spanningen rond Rusland plusteken Oekraïne.,Den nieuwe minister voordat Buitenlandse Zaken benadrukte dat ie beslissend is dat Nederland plusteken den VS samen optrekken ter NAVO-verband, “wegens Rusland te waarschuwen dat agressief performen zullen leiden totdat serieuze consequenties plusteken wegens via samenspraak den situatie te deëscaleren”.,Den VS dreigt met zware sancties mits Rusland Oekraïne binnenvalt, of den situatie anderszins laat escaleren. Verwoord wordt ie afsluiten van Rusland van ie SWIFT-systeem dat internationale transacties tussen volwassene zitbanken verwerkt, eentje embargo op den verkoper van Amerikaanse producten plusteken technologie aan Rusland plusteken ie wapenen van Oekraïense strijdgroepen diegene dan eentje guerrillaoorlog tegen Rusland kunnen voeren.

Related posts
Politiek

CPB: financiële lasten voordat toekomstige generaties nemen stoer toe

1 Mins read
Den kabinetsplannen leiden totdat eentje verslechtering van den overheidsfinanciën plusteken vergroten den financiële lasten voordat toekomstige generaties fors. Dat blijkt uit den…
Politiek

Kijk hier wegens 11.00 uur zoals den beëdiging van Rutte IV

1 Mins read
299 dagen na den val van zijn vorige regering staat Mark Rutte met ene nieuwe ministersploeg op ie bordes. Ie wordt ene…
Politiek

Rutte IV ziet jawel voordat ie voorgerecht live, heeft er 'veel zin te' plus wil 'aan den slag'

2 Mins read
“Wij gaan nu aan den slag”, zegt den aankomend VVD-minister Yesilgöz van Justitie plus Veiligheid indien zij ie ministerie van Algemene Zaken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *