Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder meer overheen den spanningen aan den landsgrens met Oekraïne plusteken Rusland. Hoekstra wil, netwerken mits Borrell, dat den EU eentje rol krijgt erbij den gesprekken overheen den situatie.,Rusland plusteken den Verenigde Staten doorspreken den schel opgelopen spanningen aan den Oekraïense landsgrens dit week. Zowel is er overleg tussen Rusland plusteken den NAVO. Den EU schuift noch aan. Welnu is er donderdag eentje sessie van den Organisatie voordat Veiligheid plusteken Samenwerkingsverband ter Europa (OVSE).,”Watten daarheen gebeurt, raakt natuurlijk zowel rechtstreeks Europa, raakt natuurlijk zowel den Europese Unie. Dus ik fragment den opvatting dat zowel den EU hier eentje rol ter heeft”, zei Hoekstra na zijn gesprek met Borrell. Diegene gedaagde zichzelf voorheen zowel overheen ie verzuimen van Europa erbij den overleggen.,Hoekstra belde op zijn eerste dag zowel met zijn Amerikaanse ambtgenoot Blinken. Zowel dat gesprek ging onder meer overheen den spanningen rond Rusland plusteken Oekraïne.,Den nieuwe minister voordat Buitenlandse Zaken benadrukte dat ie beslissend is dat Nederland plusteken den VS samen optrekken ter NAVO-verband, “wegens Rusland te waarschuwen dat agressief performen zullen leiden totdat serieuze consequenties plusteken wegens via samenspraak den situatie te deëscaleren”.,Den VS dreigt met zware sancties mits Rusland Oekraïne binnenvalt, of den situatie anderszins laat escaleren. Verwoord wordt ie afsluiten van Rusland van ie SWIFT-systeem dat internationale transacties tussen volwassene zitbanken verwerkt, eentje embargo op den verkoper van Amerikaanse producten plusteken technologie aan Rusland plusteken ie wapenen van Oekraïense strijdgroepen diegene dan eentje guerrillaoorlog tegen Rusland kunnen voeren.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.