Politiek

Verwondering plusteken toorn overheen toegevoegd gaswinning: ‘Ministerie speelt met veiligheid Groningen’

3 Mins read
Verwondering plusteken toorn overheen toegevoegd gaswinning: ‘Ministerie speelt met veiligheid Groningen’

Ter den provincie Groningen is geschokt gereageerd op ie nieuwsbericht dat er dit klas mogelijk meer gas gewonnen moeten wordt dan gepland staat. “Dit is eentje stoot ter ie gezicht van onze inwoners.”,Volgens ie ministerie van Economische Zaken is er meer gas nodig wegens ter den energiebehoefte ter Duitsland te voorzien, omdat energiebesparende maatregelen daarginds minder effectief zijn dan verwachten. Den Duitsers hebben vermelde 1,1 miljard kuub toegevoegd gas nodig te hebben.,Dit gasjaar, dat vorig klas oktober begon plusteken ter september eindigt, zullen uit den Groningse bodem nog maar 3,9 miljard kuub wordt gehaald. Dat wordt maximaal 7,6 miljard kuub, mits ie noch extreem koud wordt. Voordat 1 april neemt den nieuwe minister eentje voorgoed slot.,”Dit is eentje stoot ter ie gezicht van onze inwoners”, zegt gedeputeerde Tjeerd van Overwelven namens ie provinciebestuur tegen RTV Noord. “Dit is eentje onaanvaardbare situatie. Klaarblijkelijk komt Duitsland gas tekort plusteken dat moeten verkocht wordt ten koste van Groningen.”,Ie waarheid dat eentje toegevoegd gasvraag uit Duitsland mee reden is wegens den gaskraan ter Groningen voorts open te omdraaien, leidt volgens den gedeputeerde op ie provinciehuis totdat verwondering. “Voordat den vertraagde oplevering van den stikstoffabriek te Zuidbroek schenkkan ik doorheen corona nog welnu onbegrip opleveren”, zegt Van Overwelven. “Maar ie Duitsland-argument kende ik noch plusteken ik denken zowel den Tweede Ruimte noch.”,Hij vindt den situatie onacceptabel. “Dit gaat wegens den veiligheid van onze inwoners. Wij hebben bevingen diegene voorlopig noch voorbijgaan plusteken hoe meer gaswinning er is, hoe langer den bevingen blijven.”,Zowel den Groninger Bodem Verplaatsing (GBB) vindt ie onbegrijpelijk dat den gaskraan voorts wordt opengedraaid. “Ene overheid toestemmen plusteken schenkkan noch zo vermetel met den veiligheid van haar gemeenschap omgaan”, zegt den belangenvereniging.,Afgelopen klas waren er meer zware bevingen dan verwachten, roept den GBB ter herrinnering. “Wij kunnen concluderen dat Groningen nog eeuwig noch veilig is. Verre van. Op dit ogenblik is weids 90 procent van alle woningens zelfs nog noch ooit beoordeeld op veiligheid – den versterkingsoperatie loopt reuze achter.”,Den GBB vraagt zichzelf overheen watten ie toegevoegd gas zegevieren betekent voordat ie voorgoed dichtdraaien van den gaskraan. “Groningers leven hierdoor ter onzekerheid plusteken zijn verontrust overheen hun toekomst. Den GBB spreken ofschoon langer wegens ie einde van den gaswinning wettelijk te permitteren vastleggen, zojuist wegens dit soort onrechtvaardige situaties te voorkomen.”,Jan Wigboldus, voorzitter van ie Groninger Gasberaad, is noch verrast doorheen ie nieuwsbericht. “Ie is noch den eerste keer dat wij eentje teleurstelling willen slikken.” Den geschiedenis herhaalt zichzelf, zegt hij. “Keer op keer wordt Groningers teleurgesteld. Jou kon dit gewoon zien bereiken.”,Wigboldus zegt zijn hart vast te liefhebben. “Dit is nog maar eentje voorspelling, stel jouw voordat dat er nog eentje hele koude februarimaand overheen komt. Dan moeten er nog meer wordt gewonnen.”,Zowel Tweede Kamerleden reageren op sociale media verontwaardigd op ie nieuwsbericht. “Intact pijnlijk voordat den Groningers. Te vaak zijn beloftes noch nagekomen”, zegt D66-Kamerlid Raoul Boucke. “Ie kabinetkast moeten er alles aan doet wegens te voorkomen dat meer gaswinning ter Groningen nodig is. Onder meer den mogelijkheden onderzoeken wegens stikstof te invoeren zolang den fabriek noch open is.”,GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger verwijst zoals den waardigheidstitel van ie nieuwe regeerakkoord: “Hoeveel weken oud is ’terugkijken zoals jawel’ zowel ofschoon weer?” PvdA-Kamerlid Henk Nijboer vraagt zichzelf overheen: “Hoe is dit mogelijk? Den mis ter Groningen is reuze. Ie kabinetkast liet den afspraken met Duitsland op zijn beloop. Waardeloos. Den nieuwe staatssecretaris Vijlbrief heeft intact watten uit te leggen plusteken moeten ongezouten ter handeling komen. Dit is onacceptabel.”,SP-Kamerlid Sandra Beckerman noemt ie toegevoegd pijnlijk dat ie kabinetkast ter den Kamerbrief overheen den hogere gaswinning niets zegt overheen watten zij voordat Groningen gaan doet. “Noch één woord overheen schadeafhandeling, noch eentje woord overheen versterking, noch eentje woord overheen tegemoetkoming.” Zij vindt ie pijnlijk dat den gaskraan open moeten wegens te kunnen leveren aan Duitsland.,Den gaswinning heeft geleid totdat aardbevingen plusteken schade aan woningens ter ie landstreek. Waarom diegene aardbevingen voortkomen, legt NOS op 3 ter dit video uit:

Related posts
Politiek

Onderzoeksraad heropent research mortierongeluk Mali, kijkt zoals verrassend feitenonderzoek

1 Mins read
Den Onderzoeksraad voordat Veiligheid heropent ie research zoals ie dodelijke mortierongeluk ter Mali ter 2016. Daartoe wordt ter ie Publiek Ministerie ene…
Politiek

Kabinetsleden op Catshuis voordat overleg overheen coronamaatregelen

1 Mins read
Ie kabinetkast is op ie Catshuis vergaderingen begonnen overheen den coronamaatregelen. Den uiterst betrokken bewindslieden overleggen met hun vaste adviseurs overheen hoe…
Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *