Politiek

Mits niet-politicus ie regering ter, waarom zullen jouw dat willen?

3 Mins read
Mits niet-politicus ie regering ter, waarom zullen jouw dat willen?

Mits ie kabinet-Rutte IV volgende week op ie bordes staat, zullen er eentje twee verrassende gezichten op den kiek komen. Den meeste nieuwe bewindslieden hebben alhoewel politieke ervaring, maar sommigen komen uit eentje intact andere sector zoals den gezondheidszorg, den wetenschap of ie koophandel.,Zowel ter eerdere kabinetten zaten zulke buitenstaanders. Somwijlen werden ministers of staatssecretarissen zelfs schrede vlak voordat hun benoeming penis van den politieke partij waarvoor zij ter ie regering kwamen. Maar waarom zullen jouw eentje goede carrière zonder den politieke inruilen voordat eentje risicovolle onderneming indien ie ministerschap?,Steven van Eijck worden ter 2002 ter ie kabinet-Balkenende I staatssecretaris van Financiën, namens den Register Pim Fortuyn (LPF). Noch vóór den LPF, benadrukt hij: “Ik ben nooit penis geweest van den LPF, plus daarna zowel nooit van eentje andere politieke partij.” Te zijn portemonnaie had hij onder meer fiscale zaken plus den Fiscus. Voordat zijn staatssecretariaat had hij zichzelf ginder zowel alhoewel mee beziggehouden aan den Erasmus Universiteit, indien instructeur fiscale economiestudie. “Daarom voelde ie vertrouwd.”,Volgens Van Eijck moeten den belangrijkste reden zijn wegens eentje niet-politieke loopbaan ter te uitwisselen voordat eentje kabinetspost dat jouw vanuit jouw idealen iets wilt veranderen plus dat jij daarvoor van toegevoegde waarde bent: “Ik wilde toe zoals eentje simpeler plus eerlijker belastingsysteem. Plusteken ik had kennis van zaken.”,Uri Rosenthal, van 2010 totdat plus met 2012 voordat den VVD minister van Buitenlandse Zaken ter ie kabinet-Rutte I, benadrukt zowel den ideële kantkloswerk: “Jij hebt den macht wegens iets te veranderen. Maar ie is zowel weer noch zo dat jouw dat met eentje druk op den schakelaar voordat jawel krijgt.” Ginder verkijken sommige bewindspersonen zichzelf volgens hem op. “Succesvolle politici diegene dansen op tafel moeten jouw noch indien uitgangspunt nemen. Jij ziet voldoende loopbanen diegene ter tranen staking.” Te tegenstelling totdat Van Eijck had Rosenthal welnu alhoewel politieke ervaring. Hij wasgoed vantevoren penis plus straks fractievoorzitter van den VVD ter den Eerste Ruimte, maar daarnaast wasgoed hij actief ter den wetenschap plus ie koophandel.,Mits jouw van zonder den staatsbeleid komt, moeten jouw onder meer rekening vasthouden met den unieke mores van den staatsbeleid. Verantwoording afleggen betekent indien bewindspersoon iets intact verschillend dan indien bijvoorbeeld coureur van eentje ziekenhuis. Jij bent veel meer verantwoordelijk voordat watten anderen doet, zegt Rosenthal: “Mits anderen zoals ambtenaren iets verkeerd doet, schenkkan ie jou den kop kosten.”,Ginder moeten jouw tegen kunnen, schetst hij: “Ie is noch meer zoals ter den academische wereld dat den drijfveren diegene ie uiterst overtuigend zijn ie zegevieren. Voordat den wetenschapper geldt den glans van den creatieve psyche, voordat bewindspersoon den meerderheid van den stemmen.” Gelijksoortig hebben staat allerminst identiek aan identiek krijgen.,Plusteken dan is er zowel nog den druk van buitenaf, van den media bijvoorbeeld: “Mits bewindspersoon kun jouw op elk ogenblik eentje microfoon onder jouw reukorgaan krijgen plus word jouw geacht eentje uitkomst klaar te hebben. Zowel indien jouw alhoewel mediaervaring hebt, is dat verschillend. Ben jouw wetenschapper, dan kun jouw zelf selecteren of jouw eentje mediaoptreden doet.”,Ongeacht den traditionele media is er tegenwoordig zowel nog den druk van sociale media. Van Eijck: “Daarbij is ie huwelijksinzegening verschillend dan twintig schooljaar geleden.” Ie weer is verhard, vindt Van Eijck, op Twitter plus Facebook is ie somwijlen van “eentje tranentrekkende triestheid”, zelfs indien er geen bedreigingen geuit wordt.,Bewindspersonen krijgen te maken met bewaking plus kunnen misschien noch steevast enig overheen straat. Rosenthal: “Jij kunt er zelf welnu tegen partner zijn, maar jouw moeten jouw zowel verbazen of dat geldt voordat jouw partner plus jouw koters. Mits jouw bijvoorbeeld koters hebt ter eentje kwetsbare ouderdom, wil jouw zij dan aandoen dat zij getreiterd wordt op schoolgebouw, omdat hun vader of moeder ter ie nieuwsbericht is?”,Zowel speelt mee dat den staatsbeleid eentje behoorlijk onzeker is is. Jij ministerschap schenkkan zo voorbij zijn. Balkenende I, waarin Van Eijck zat, viel zelfs alhoewel na 87 dagen. “Ik ging er naïef ter. Ik wist welnu dat eentje kabinetsperiode maar viertal schooljaar toestaan, maar dat ie zo snel afgelopen zullen zijn, heeft mij verrast. Ik had nog niks geregeld voordat den tijdsperiode daarna.”,Rosenthal wasgoed alhoewel pensioengerechtigd waarna hij minister worden, dus voordat hem wasgoed dat eentje minder vitaal probleem. Hij wasgoed jarenlang hoogleraar bestuurskunde aan den Universiteit Leiden plus raadsman voordat eentje schrijftafel op ie streek van veiligheids- plus crisismanagement. “Ik had mijn hele werkzame leven meerdere functies met jawel gecombineerd. Mits minister verlies jouw alle nevenfuncties.”,Weliswaar denkt hij noch dat Ernst Kuipers of Robbert Schoutendiender zichzelf ernstig zorgen paardenhoeven te maken indien ie regering zullen vallen of hun partij te den volgende formatie zonder den boot valt: “Hun reputatie is noch opeens weg, uitgezonderd zij ie welnu intact kleurig maken ter hun ministerschap.”,Eentje loopbaan indien bewindspersoon levert zowel prestige op. Hij wasgoed maar kort staatssecretaris, maar daarna worden Van Eijck onderbrak kabinet-Balkenende II aangesteld indien speciaal hoofdcommissaris wegens verslag uit te brengen overheen ie jeugdbeleid. Plusteken op dit ogenblik is hij penis van den Sociaal-Economische Raad (SER), eentje vitaal adviesorgaan van den regering. Van Eijck “Ie heeft mij zeker veel gebracht.”

Related posts
Politiek

Debat overheen regeerakkoord: opwachting Rutte IV te kampplaats Tweede Ruimte

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte begint rond 10.45 uur ie debat overheen den regeringsverklaring. Premier Rutte zou dan informeel den nieuwe bewindspersonen aan…
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *