Politiek

Regering-Rutte IV haast rond: ‘Weten gezichten te nuchter verrassend team’

3 Mins read
Regering-Rutte IV haast rond: ‘Weten gezichten te nuchter verrassend team’

Er komen steeds meer namen zoals zonder van den leden van ie nieuwe regering. Officieel wordt den opsomming met 29 nieuwe bewindslieden zondag beroemd, maar bronnen te Dennenboom Heg vastmaken nu ene veel namen. Dat gebeurt nadat vanochtend beroemd wasgoed worden welke ministeries den coalitiepartijen VVD, D66, CDA plusteken ChristenUnie hebben gekregen.,Eentje opvallende nieuwkomer is wetenschapper Robbert Schoutendiender, diegene voordat D66 minister wordt van Onderwijs, Cultuur plusteken Wetenschap. Schoutendiender heeft theoretische natuurkunde gestudeerd, is voorzitter van den KNAW geweest plusteken zet zichzelf te voordat ie toegankelijk maken van den wetenschap, onder meer te tv-programma’s. Hij is directeur van ie Institute for Advanced Study te Princeton te den VS.,Voorts staan vooral namen van VVD’ers plusteken den ChristenUnie vast. VVD-Kamerlid Mark Harbers wordt den nieuwe minister van Wegennet plusteken Waterstaat. Zowel zeker is nieuwkomer plusteken VVD-partijvoorzitter Christianne van der Waterkant, diegene minister voordat Natuur & Stikstof wordt. Dilan Yeşilgöz gaat zoals Justitie plusteken Veiligheid, zij wasgoed staatssecretaris van Economische Zaken plusteken Weer.,Voordat primair plusteken voortgezet Onderwijs wordt Dennis Wiersma minister. Hij is nu demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken plusteken wasgoed daarvoor Kamerlid. Ie Eerste Kamerlid Micky Adriaansens wordt minister van Economische Zaken plusteken Weer. Ze is afkomstig van consultatiebureau TwynstraGudde, waar ze directeur is.,Eentje andere nieuwkomer is zorgbestuurder Conny Helder, diegene minister wordt voordat Langdurige Zorg plusteken Sport. Europarlementariër Liesje Schreinemacher wordt minister voordat Buitenlandse Koopwaar plusteken Ontwikkelingssamenwerking.,VVD-Kamerlid Aukje den Vries wordt staatssecretaris Toeslagen plusteken Douanekantoor. Eric van der Burg, oud-wethouder uit Mokum, krijgt den functie staatssecretaris Toevluchthaven plusteken Migratie plusteken volgt Ankie Broekers-Paard op. Plusteken den Brabantse gedeputeerde Christophe van der Makker komt indien staatssecretaris op Defensie.,Vanuit den VVD komen er meer vrouwen dan mannen te ie regering. Er komen vijf vrouwelijke plusteken trio mannelijke ministers plusteken ene vrouwelijke plusteken twee mannelijke staatssecretarissen.,Den ChristenUnie heeft den namen te ene persbericht zoals zonder gebracht. Gedeputeerde uit Groningen Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw, Natuur plusteken Voedselkwaliteit. Hij houdt zichzelf nu bezig met landbouw plusteken visvangst plusteken zullen den veestapel willen verminderen. Den laatstgeborene bewindspersoon is Maarten van Ooijen, diegene staatssecretaris Jeugdigheid plusteken Preventie wordt. Hij is 31 klas plusteken nu wethouder te Utrecht.,Plusteken zoals verwachten wordt Carola Schouten, diegene den afgelopen jaren minister van Landbouw wasgoed, minister voordat Armoedebeleid, Participatie plusteken Pensioenen.,Dit zijn den nieuwe gezichten te ie regering diegene ene ministerpost gaan vervullen:,Maar overheen ene veel belangrijke terpostbezorging erop vooral ie CDA plusteken D66 is nog geen zekerheid te geven. Den huidige minister van Volksgezondheid, Hugo den Jonge (CDA), wordt om bronnen medegedeeld indien den nieuwe minister van Volkshuisvesting plusteken Ruimtelijke Ordening. Ie is ene nieuwe functie te ie regering plusteken diegene moeten den woningnood gaan vastpakken. “Ie is 90 procent zeker. Maar ene verschuiving zoals ie ministerie van Sociale Zaken zullen zowel nog kunnen”, zo wordt medegedeeld.,Meerdere bronnen denken dat den mogelijkheid vitaal is dat CDA-leider Hoekstra minister van Buitenlandse Zaken wordt. Voorts zullen D66-leider Kaag minister van Financiën wordt plusteken dit plek overnemen van Hoekstra. Kamerlid Zeehond Jetten gaat mogelijk zoals Weer plusteken Energie plusteken minister van Nationale Zaken Kajsa Ollongren wordt waarschijnlijk minister van Defensie.,Hans Vijlbrief (D66), nu staatssecretaris Financiën, wordt staatssecretaris van Mijnbouw plusteken gaat den afwikkeling van den aardbevingsschade te Groningen uitvoeren.,Ernst Kuipers (D66), den bestuursvoorzitter van ie Rotterdamse Erasmus MC plusteken voorzitter van ie Plattelands Netwerk Acute Zorg, zullen minister van Volksgezondheid, Welzijn plusteken Sport wordt. Maar dat is nog noch zeker. ,Uit ie team van ie kabinet-Rutte III wenden meerdere mensen noch terug. Demissionair minister Grapperhaus maakte vanochtend beroemd dat hij ermee stopt. Staatssecretaris Knops, diegene welnu heeft medegedeeld dat hij energie heeft wegens om te gaan, keert zowel noch terug.,Voorheen wasgoed nu beroemd dat Sander Dekker (VVD), Ingrid van Engelshoven (D66), Paul Blokhuis (ChristenUnie) plusteken Arie Slob (ChristenUnie) noch doorzetten. Zowel Wouter Koolmees (D66) plusteken Stef Huizenblok (VVD) hadden hun vertrek nu aangekondigd.,Nadat ie regering demissionair worden, vertrokken Stientje van Veldhoven (D66) plusteken Cora van Nieuwenhuizen (VVD) nu zoals ene nieuwe werkkring. Vanochtend worden beroemd hoe den ministersposten overheen den viertal partijen diegene ie regering zullen vormen zijn verdeeld.,Formateur Rutte begint maandag met den gesprekken met den kandidaat-bewindslieden. Den verwachting is dat hij er viertal dagen overheen doet. 10 januari moeten ie nieuwe regering op ie bordes erop den monarch staan.

Related posts
Politiek

Debat overheen regeerakkoord: opwachting Rutte IV te kampplaats Tweede Ruimte

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte begint rond 10.45 uur ie debat overheen den regeringsverklaring. Premier Rutte zou dan informeel den nieuwe bewindspersonen aan…
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *