Politiek

Van afgebakende menigte toeslagenouders minder schulden teruggevorderd

1 Mins read
Van afgebakende menigte toeslagenouders minder schulden teruggevorderd

Voordat eentje menigte gedupeerde ouders ter den kinderopvangtoeslagenaffaire wordt ie bedrag dat zij willen terugbetalen wegens schulden ter den overheid diegene dit klas zijn ontstaat, verlaagd. Demissionair staatssecretaris Wiersma schrijft aan den Tweede Ruimte dat ie wegens eentje specifieke menigte van 800 ouders gaat. Hij heeft ie UWV toestemming gegeven voordat kip van den regels uit te wijken.,Wegens den hersteloperatie voordat gedupeerde ouders zijn den schulden aan den overheid overheen den jaren vóór 2021 alreeds kwijtgescholden. Plusteken den terugvordering van schulden diegene dit klas zijn ontstaat, is ‘gepauzeerd’. Voort diegene rust kunnen betrokkenen hun schulden dit klas noch terugbetalen. Indien zij dat volgend klas alsnog willen verrichten, vermag dat fiscaal voordat kip onvoordelig uitpakken: zij zullen dan eentje hoger bedrag willen terugbetalen dan mits zij dit klas hun schulden hadden afgelost.,Ie UWV vindt ie ongewild wegens van dit menigte eentje hoger bedrag terug te vorderen. Plusteken den staatssecretaris van Sociale Zaken is ie ermee ooit: “Ie regering heeft priv alle terugvorderingen te pauzeren plusteken ermee hebben den (mogelijk) gedupeerde ouders dit schulden dit klas noch terug kunnen voldoen. Ik vind ie onwenselijk dat den pauzering leidt totdat ie terugbetalen van eentje hoger bedrag ingevolge dit ouders”, schrijft hij aan den Ruimte. Voordat kip wordt ie terug te vorderen bedrag dus verlaagd.,Wiersma benadrukt dat den verschaffing voordat dit menigte eentje eenmalige soelaas is. Den staatssecretaris erkent dat ie systeem ingewikkeld is plusteken hij bekijkt of hij met eentje structurele soelaas vermag komen.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.