Politiek

Van afgebakende menigte toeslagenouders minder schulden teruggevorderd

1 Mins read
Van afgebakende menigte toeslagenouders minder schulden teruggevorderd

Voordat eentje menigte gedupeerde ouders ter den kinderopvangtoeslagenaffaire wordt ie bedrag dat zij willen terugbetalen wegens schulden ter den overheid diegene dit klas zijn ontstaat, verlaagd. Demissionair staatssecretaris Wiersma schrijft aan den Tweede Ruimte dat ie wegens eentje specifieke menigte van 800 ouders gaat. Hij heeft ie UWV toestemming gegeven voordat kip van den regels uit te wijken.,Wegens den hersteloperatie voordat gedupeerde ouders zijn den schulden aan den overheid overheen den jaren vóór 2021 alreeds kwijtgescholden. Plusteken den terugvordering van schulden diegene dit klas zijn ontstaat, is ‘gepauzeerd’. Voort diegene rust kunnen betrokkenen hun schulden dit klas noch terugbetalen. Indien zij dat volgend klas alsnog willen verrichten, vermag dat fiscaal voordat kip onvoordelig uitpakken: zij zullen dan eentje hoger bedrag willen terugbetalen dan mits zij dit klas hun schulden hadden afgelost.,Ie UWV vindt ie ongewild wegens van dit menigte eentje hoger bedrag terug te vorderen. Plusteken den staatssecretaris van Sociale Zaken is ie ermee ooit: “Ie regering heeft priv alle terugvorderingen te pauzeren plusteken ermee hebben den (mogelijk) gedupeerde ouders dit schulden dit klas noch terug kunnen voldoen. Ik vind ie onwenselijk dat den pauzering leidt totdat ie terugbetalen van eentje hoger bedrag ingevolge dit ouders”, schrijft hij aan den Ruimte. Voordat kip wordt ie terug te vorderen bedrag dus verlaagd.,Wiersma benadrukt dat den verschaffing voordat dit menigte eentje eenmalige soelaas is. Den staatssecretaris erkent dat ie systeem ingewikkeld is plusteken hij bekijkt of hij met eentje structurele soelaas vermag komen.Related posts
Politiek

Ex-informateur Remkes: zekering met openbare kritiek op Kamervoorzitter

2 Mins read
Ex-informateur plus VVD-politicus Johan Remkes vindt dat Tweede Kamerleden ter ie publiek geen kritiek willen uiten op hun voorzitter. Dat moeten achter…
Politiek

Veel reacties op rapport Tata, 'onafhankelijke instantie moeten uitstoting meten'

3 Mins read
Den verbijzonderen van Wijk aan Zee wil dat den uitstoting van Tata Stengel voortaan vanwege eentje onafhankelijke overheidsinstantie wordt gemeten. Ie RIVM…
Politiek

Regering gaat zoals reden van The Voice ter gesprek met omroepen

1 Mins read
Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) gaat, zoals reden van den uitzending van BOOS overheen wantoestanden tijdens The Voice, voeling tapen met omroepen plus…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *