Politiek

Slob plus Blokhuis noch terug ter verfrissend kabinetkast

1 Mins read
Slob plus Blokhuis noch terug ter verfrissend kabinetkast

Arie Slob plus Paul Blokhuis wenden noch terug ter ie nieuwe kabinetkast. Beide bewindslieden van den ChristenUnie verlaten den landelijke staatkundig, meldt hun partij. Slob is nu demissionair minister voordat Fundament- plus Voortgezet Onderwijs plus Media; Blokhuis is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn plus Sport.,Slob, diegene 60 schooljaar is, zegt “ter erkentelijkheid eentje stap zoals achteren te zetwerk ter ie vertrouwen dat den ChristenUnie met nieuwe energie verdergaat”. Voordat hij minister worden, wasgoed hij onder meer lange tijdstip lul van den Tweede Ruimte, waarvan acht schooljaar mits fractievoorzitter van den ChristenUnie.,Blokhuis (58), zegt dat hij best had willen standhouden mits bewindsman. “Maar tegelijkertijd draait ie noch wegens mij. Ik draag dan zowel vol vertrouwen ie stokje overheen aan eentje ander, aan eentje nieuwe mensenleven.” Blokhuis wasgoed voordien onder meer wethouder plus beleidsmedewerker van den Kamerfractie.,Partijleider Segers beschouwt Slob mits zijn politieke mentor. “Plusteken met Paul liep ik zelfs nu ter den jaren 90 wegens den gangen van den Tweede Ruimte.”,Vorige week worden vertrouwd dat den ChristenUnie evenveel bewindslieden zou leveren aan ie nieuwe kabinetkast mits aan ie huidige, demissionaire: twee ministers plus één staatssecretaris. Ie derde ChristenUnie-lid van ie demissionaire kabinetkast is minister Schouten. Den algemene verwachting ter Greneboom Heg is dat zij wél terugkeert.,Welke partij welke bewindslieden krijgt, is nu ruwweg rond, maar ie is nog noch bekendgemaakt. Segers zei vorige week dat hij den namen van zijn kandidaten nu weet.,VVD-leider Rutte worden vorige week benoemd totdat formateur. Hij wil start januari gesprekken voeren met kandidaat-bewindslieden.

Related posts
Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder…
Politiek

CPB: financiële lasten voordat toekomstige generaties nemen stoer toe

1 Mins read
Den kabinetsplannen leiden totdat eentje verslechtering van den overheidsfinanciën plusteken vergroten den financiële lasten voordat toekomstige generaties fors. Dat blijkt uit den…
Politiek

Kijk hier wegens 11.00 uur zoals den beëdiging van Rutte IV

1 Mins read
299 dagen na den val van zijn vorige regering staat Mark Rutte met ene nieuwe ministersploeg op ie bordes. Ie wordt ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *