Politiek

Sinds september wijd 600 achterblijvers uit Afghanistan geëvacueerd

1 Mins read
Sinds september wijd 600 achterblijvers uit Afghanistan geëvacueerd

Den afgelopen maanden heeft Nederland wijd 600 mensen geëvacueerd uit Afghanistan, voornamelijk via Qatar (352) plus Pakistan (221). Dat bevestigt ie ministerie van Buitenlandse Zaken na mededelingen doorheen ie AD.,Ie gaat wegens mensen diegene waren achtergebleven na den militaire evacuatiemissie uit Kabul, waarbij ter augustus 2500 mensen werden opgehaald. Kip leegruimen bleek ingewikkeld, wegens den veranderde veiligheidssituatie ter Afghanistan mits gevolg van den machtsovername van den Taliban.,Ie demissionaire kabinetkast zei ter oktober zichzelf ter te zetwerk wegens nog 2100 Afghanen op te halen. Daarbij ging ie onder anderen wegens tolken diegene voordat Nederland, den EU of den NAVO hebben gewerkt plus wegens 320 inwoners van Nederland, diegene bijvoorbeeld ten tijde van den machtsovername op familiebezoek waren. Van diegene menigte willen dus nog ruwweg 1500 mensen wordt opgehaald.,Ie ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Nederland zichzelf blijft verwedden voordat evacuatie van den resterende Afghanen plus Nederlanders diegene volgens den Nederlandse criteria voordat evacuatie ter aanmerking komen. “Ie veranderingsproces wegens diegene personen ter kaartje te brengen is nog ter volle vaart”, aldus ie ministerie.,Eentje volwassene uitdaging daarbij is ie tegoed van ene legitimatiebewijs. Den Taliban vereisen dat mensen diegene Afghanistan willen verlaten overheen ene paspoort voorschrijven, maar veel Afghanen hebben dat noch. Eentje paspoort aanvragen is noch zonder onheilsdreiging: zo zijn den lange rijen voordat overheidskantoren ene mikpunt gebleken voordat terroristen.,Twee weken geleden oordeelde ene onderzoeksbureau, dat wasgoed ingehuurd doorheen ie demissionaire kabinetkast, dat den evacuatie van Afghanen huis had kunnen verlopen. Zo constateerden den onderzoekers dat ter den bezoek zoals den keerpunt zorgvuldigheid lang belangrijker wasgoed dan tempo. Dat vormt “ter tijden van keerpunt zojuist ene hindernis”, concludeerden den onderzoekers.,Daarbij speelde ie den betrokken ministeries parten dat den vooruitgang van den Taliban sneller ging dan verwachten. “Vooral ie uur van den val van Kabul kwam voordat velen mits ene onaangename verrassing.” En kwam dat den informatiepositie van Nederland verslechterde plus “Nederland ruwweg mits laatste wist dat den andere neerdalen zichzelf reeds op ie vliegveld hadden teruggetrokken”.,NOS-correspondent Daisy Mohr sprak recentelijk ter Qatar met den geëvacueerde Najla, wier Nederlandse man doorheen den Taliban worden vermoord:

Related posts
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…
Politiek

Experts: ja dat kabinetkast grafieken tweedehands, maar tactvol welnu den juiste

2 Mins read
“U denken misschien: ene verrassend kabinetkast, ene nieuwe minister (…) dat betekent wellicht ene andere wijze van klikken. Plusteken dat gaat zowel…
Politiek

Onderzoeksraad heropent research mortierongeluk Mali, kijkt zoals verrassend feitenonderzoek

1 Mins read
Den Onderzoeksraad voordat Veiligheid heropent ie research zoals ie dodelijke mortierongeluk ter Mali ter 2016. Daartoe wordt ter ie Publiek Ministerie ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *