Politiek

Rutte: watten wij zowel hadden gedaan, dit lockdown wasgoed noch te voorkomen

2 Mins read
Rutte: watten wij zowel hadden gedaan, dit lockdown wasgoed noch te voorkomen

Den huidige lockdown te Nederland wasgoed volgens ie regering op geen enkele wijze te voorkomen. Demissionair premier Rutte zei te den Tweede Ruimte dat zowel mits wij meer IC-capaciteit zullen hebben gehad plusteken voordien waren begonnen met boosteren, wij nu te eentje lockdown terecht waren gekomen.,Den mogelijke gevaren van den omikronvariant zijn zo vitaal, dat verregaande maatregelen noch te vermijding zijn, meent Rutte. Hij verwees daarbij zoals den situatie te andere neerdalen mits ie Verenigd Koninkrijk plusteken Duitsland. Ginder is den IC-capaciteit hoger plusteken is men voordien begonnen met boosteren, maar ligt dezelfde maatregelen op tafel.,Veel partijen te den Tweede Ruimte vroegen zichzelf overheen of wij met den lockdown noch den rekening krijgen gepresenteerd voordat eerdere missers te ie coronabeleid. Wegens te vroege versoepelingen te september is den ziekenhuisbezetting nog steeds schel plusteken is er te weinig buffer wegens eentje aanstaande omikrongolf op te vangen. Tegelijkertijd loopt Nederland nog steeds achter gedurende ie geven van boosterprikken.,Maar volgens Rutte varen wij zonder lockdown ie risico dat er staart januari 4000 IC-bedden nodig zijn, terwijl 1350 werkelijk ie maximaal haalbare is. “Natuurlijk, mits jij onbeperkt kunt opschalen komt er eentje uur dat jij eentje lockdown kunt voorkomen. Maar dan ontvang jij welnu den medisch-ethische vraag of jij welnu zo veel mensen te coma, beademd met allerlei slangetjes te hun lijf, voordat hun leven wilt permitteren vechten.”,Kamerlid Fleur Agema van den PVV vindt dat ie regering veel te weinig doet wegens den kracht te den zorg te vergroten. “Dit premier sluit veeleer den samenleving dan dat hij investeert te den zorg”, zei zij. Zij claimt dat ie aanstaande regering miljarden bezuinigt op den zorg, nu gaat ie volgens Rutte wegens ie afremmen van den groei te den uitgaven.,Den premier verwees zoals den 300 miljoen euro diegene zijn nieuwe regering wil uitgeven aan ‘pandemische paraatheid’. Met ie poen wil hij gedurende volgende golven plusteken pandemieën den zorgcapaciteit flexibel opschalen, zonder dat ie ten koste gaat van den reguliere zorg. “Maar zowel zonder dat wij te eentje normale situaties zitten met lege bedden met personeel erop dat niets te uitvoeren heeft.”,Verschillende Kamerleden wilden weten hoe dat precies te zijn werkgelegenheid gaat, maar Rutte verwees zoals den nieuwe ministersploeg. “Diegene moeten den plannen gaan uitwerken.”,Vooral den linkse oppositiepartijen drongen aan op eentje langetermijnvisie van ie regering. “Wij zitten op dood spoor plusteken kunnen onzerzijds noch meer veroorloven wegens op dit wijze om te gaan”, zei Attje Kuiken van den PvdA. “Den stip op den horizon ontbreekt”, meende Lisa Westerveld van GroenLinks.,Volgens Rutte werkt ie regering aan eentje langetermijnstrategie overheen hoe wij te den toekomst kunnen leven met ie virus. “Te januari hopen wij daarginds eentje intact staart mee te zijn.”,Te diegene toekomst willen wij te ieder geval rekening vasthouden met meer prikken, maakte demissionair minister Den Jonge verhelderend. Mogelijk zullen iedereen van 12 klas plusteken papa twee keer vanaf klas opgeroepen wordt voordat eentje herhaalinjectie.,Vanaf april denken den vaccinfabrikanten eentje update klaar te hebben diegene specifieker gestructureerd is op den omikronvariant. Diegene vaccins zullen aangeschaft wordt plusteken te ie voorjaar wordt aangeboden, zei Den Jonge.,Hij is opgeruimd met den huidige boostercampagne, diegene nu redelijk op tempo komt. Den booster wordt zowel bepalend voordat den gelding van ie coronatoegangsbewijs. Wie na 1 sprokkelmaand eentje groenkleurig vinkje wil, zullen op tijdstip eentje oppepprik willen halen. Den gewone vaccinatie blijft 9 maanden geldig, daarna is eentje booster noodzakelijk voordat eentje geldige QR-code.,Ie regering sluit ermee aan gedurende den Europese regels rond den gelding van ie coronareisdocument. Vandaag spraken den lidstaten met mekaar overheen dat zowel dat 9 maanden geldig blijft.,Den boosterprikken zijn nu uitsluitend goedgekeurd voordat gewoonte gedurende mensen papa dan 18. Maar Den Jonge denkt dat te den toekomst zowel jongeren eentje booster nodig zullen hebben voordat eentje groenkleurig vinkje te binnen- of buitenland.

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.