Politiek

Rutte overheen formatie: ‘Hielp noch dat den monarch eruit is gehaald’

2 Mins read
Rutte overheen formatie: ‘Hielp noch dat den monarch eruit is gehaald’

Demissionair premier Rutte denkt dat den formatie mee zo lang heeft geduurd omdat er geen rol meer is weggelegd voordat den monarch. Dat zegt hij te eentje vraaggesprek met Den Telegraaf.,”Watten volgens mij noch heeft geholpen, is dat den monarch eruit is gehaald,” zegt Rutte overheen den langste formatie uiteindelijk. “Noch dat ie opeens trio maanden korter toestaan mits jouw hem terugbrengt, maar ie zullen welnu promoten.”,Te 2012 worden ie Reglement van Orde gewijzigd, zodat den (te)formateurs voortaan voort den Ruimte wordt aangesteld. Eentje meerderheid van den Kamerleden vond ie waarna ondemocratisch dat den monarch eentje rol speelde erop den vorming van eentje verfrissend kabinetkast. Daardoor heeft Willem-Alexander nu vooral eentje ceremoniële functie.,Rutte zet daarginds vraagtekens erop, Zijn partij, den VVD, wasgoed er indertijd tegen den monarch buitenshuis den formatie te liefhebben. Den VVD zei waarna erop den wijziging van ie Reglement van Orde dat ie staatshoofd “immermeer eentje belangrijke stabiliserende werking heeft gehad te eentje zoals den ziel der zaak roerig veranderingsproces”.,Te ie gesprek met Den Telegraaf erkent den demissionaire premier voorts dat hij eentje veel missers heeft plegen. Hij verwijst onder meer zoals ie coronabeleid. Hij beaamt dat den boostercampagne vroeger had kunnen opstarten. “Ik denken zowel dat jouw moeten vaststellen dat ie eerste coronapakket van november noch stevig toereikend wasgoed, ie tweede postpakket welnu.”,Rutte is zowel kritisch op zijn rol te den ophef rond Kamerlid Pieter Omtzigt. Den notities waarin stond dat Omtzigt eentje “functie elders” moest krijgen, vormden ie start van eentje roerige formatie.,”Ie wasgoed lang, te lang”, zegt Rutte. “Plus dat is natuurlijk noch wasgoed. Ie begon met diegene lapsus van mij. Daarbij hadden partijen posities met wie zij welnu plusteken noch wilden. Ik sta achter den streep diegene wij mits VVD kozen. Maar elke partij heeft er eentje verantwoordelijkheid te. Diegene ga ik noch te mijn eentje nemen.”,Ondanks den zelfkritiek zullen Nederland te ie nieuwe kabinetkast geen compleet andere Rutte zien, zegt den demissionair premier tegen den krant. “Ie is onmogelijk wegens jezelf weer uit te vinden. Mits eentje soort tuinslang jouw vel afwerpen, daarginds religie ik helemaal noch te.”,Te eentje gesprek met ie AD blikt zowel D66-leider Kaag terug op ie “haastigheid absurde” klas. Zij spreekt van eentje “parcours vol obstakels, hobbels plusteken onverwachte wendingen”. Kaag vindt dat den eerste ontwikkelingsfase van den formatie te lang heeft geduurd.,Zij heeft spijt van eentje uitspraak te september te eentje Kamerdebat overheen den formatie. Op den vraag van PVV-leider Wilders of zij Rutte toereikend vertrouwde wegens met hem te gaan onderhandelen, antwoordde zij destijds dat zij maar intact weinig mensen vertrouwt: “Ik vertrouw mijn man, ik vertrouw mijn inherent huisgezin plusteken eentje twee vrienden. Ik ga voltooid op zakelijke afspraken.”,Kaag vindt dat erna eentje onhandige opmerking. “Zo zit ik helemaal noch te jawel. Ik geef zojuist graag vertrouwen. (..) Ie sloeg werkelijk nergens op”, zegt zij te ie AD.,Den D66-leider wil noch zeggen of zij te ie nieuwe kabinetkast gaat zitten: “Dat maak ik zometeen beroemd. Ik ben vooraf nog druk bezig wegens te loeren wie ie liefste erop welke postbode past. Plus dat geldt zowel voordat den fractie, diegene moeten zowel sterk zijn.”

Related posts
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…
Politiek

Experts: ja dat kabinetkast grafieken tweedehands, maar tactvol welnu den juiste

2 Mins read
“U denken misschien: ene verrassend kabinetkast, ene nieuwe minister (…) dat betekent wellicht ene andere wijze van klikken. Plusteken dat gaat zowel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *