Politiek

Ruimte onderbreekt reces voordat debat overheen lockdown

2 Mins read
Ruimte onderbreekt reces voordat debat overheen lockdown

Den Tweede Ruimte komt vandaag terug van kerstreces voordat ene debat overheen den lockdown diegene ie demissionaire regering zaterdag afkondigde. Eentje meerderheid steunt diegene schikking, maar veel partijen liefhebben vragen overheen den langetermijnaanpak van corona.,Totdat nu toe wasgoed den kritiek vanuit den Ruimte vaak dat ie regering te laat ingreep, maar dat verwijt zullen vandaag noch vastslaan. Er is totdat ene lockdown priv nog voordat den besmettingscijfers oplopen. Wegens den onzekerheid rond den omikronvariant wasgoed dat onvermijdelijk, vindt ene meerderheid.,Welnu zullen den vraag poneren wordt of ie op slot zetwerk van den samenleving voorkomen had kunnen wordt ingevolge vroeger te gaan boosteren. Op den persconferentie zeiden demissionair premier Rutte plus minister Den Jonge daarvan dat ter andere neerdalen, waar men welnu vroeger is begonnen met prikken, dezelfde problemen zijn.,Ie regering zet vol ter op den boostercampagne, omdat met diegene prik den dekking van mensen tegen ie virus, zowel tegen den omikronvariant, weer behoorlijk op peil komt.,Oppositiepartijen indien den PVV, den SP plus GroenLinks zullen nogmaals aandringen op ie verhogen van den kracht ter den zorg, zodat ene nieuwe vloedgolf makkelijker opgevangen vermag wordt. “Mits ie regering blijft weigeren te investeren ter ie verhogen van den ic-capaciteit zoals minstens ie Europees gemiddelde, dan is dit noch den laatste lockdown”, waarschuwt PVV-Kamerlid Fleur Agema.,Zij is tegen den sluiting van niet-essentiële winkels, zoals diegene nu geldt. Precies ingevolge alle winkels totdat 22.00 uur open te liefhebben wordt den oploopje gespreid, redeneert Agema. Winkelsluitingen zijn volgens haar noch bewezen effectief.,Zowel SP’er Maarten Hijink vindt dat ie regering te weinig heeft gedaan wegens den zorgcapaciteit te vergroten. “Zij staan met den rug tegen den muur plus nu surplus enig nog den paniekknop.” Hijink wil nipt indien zijn collega Lisa Westerveld van GroenLinks dat er weer meer getest gaat wordt wegens zicht te liefhebben op ie virus.,”Met laagdrempelige testfaciliteiten kunnen wij onder nieuwe oplevingen ie virus zo spoedig mogelijk den kop indrukken, zodat wij noch voortdurend van lockdown zoals lockdown kwakkelen”, zegt Westerveld. Jan Paternotte van D66 wil mensen diegene nu geworven wordt voordat den prikstraten vasthouden, zodat zij na den boostercampagne kunnen wordt ingezet onder ie uitproberen plus ie bron- plus contactonderzoek.,Zowel zullen Ruimte erop aandringen dat ie onderwijs zo snel mogelijk weer opengaat, wegens leerachterstanden te voorkomen. Daarnaast wil ietsje den hele Ruimte dat bedrijven diegene ingevolge den lockdown getroffen wordt, volledig gecompenseerd wordt.,Ie debat begint vanmiddag wegens 12.00 uur. Daarvoor is er ene technische briefing, waarbij experts den Kamerleden ene toelichting zullen geven overheen den huidige situatie.

Related posts
Politiek

Debat overheen regeerakkoord: opwachting Rutte IV te kampplaats Tweede Ruimte

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte begint rond 10.45 uur ie debat overheen den regeringsverklaring. Premier Rutte zou dan informeel den nieuwe bewindspersonen aan…
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *