Politiek

Regering verruimt steunpakket wegens harde lockdown

2 Mins read
Regering verruimt steunpakket wegens harde lockdown

Den steunmaatregelen voordat ondernemers wordt verruimd, heeft ie kabinetkast vanochtend bekendgemaakt. Ie gaat onder meer wegens den loonsteun (NOW) plus den tegemoetkoming te den vaste lasten (TVL).,Ruimere toeverlaat is volgens ie kabinetkast nodig omdat ondernemers vanwege ie abrupte letter van den maatregelen weinig mogelijkheid hebben gehad wegens zichzelf aan te stappen aan den veranderde situatie, schrijft ie kabinetkast aan den Ruimte.,Ter eerste instantie moesten ondernemers tenminste 30 procent omzetverlies hebben wegens TVL te ontvangen. Dat wordt voordat ie vierde kwartaal verlaagd zoals 20 procent.,Omdat den toeverlaat wordt berekend vanaf kwartaal, halen noch alle ondernemers diegene dit laatste weken van ie kwartaal sluit willen 30 procent omzetverlies. Nu diegene drempel verlaagd wordt, komen zoals verwachting meer bedrijven te aanmerking voordat den toeverlaat. Ondernemers diegene minder dan 30 procent omzetverlies hebben kunnen schrede toeverlaat krijgen mits dit bijstelling is goedgekeurd vanwege den Europese Makelaarsprovisie. ,Voordat den loonsteun gold eentje maximum aan omzetverlies. Er worden voordat ie defini van hoeveel loonsteun eentje handel kreeg gerekend met maximaal 80 procent omzetverlies. Mits jouw meer omzetverlies had, kreeg jouw noch meer loonsteun. Diegene landgrens wordt nu verhoogd zoals 90 procent.,Volgens ie kabinetkast krijgen meer ondernemers vanwege dit lockdown te maken met eentje hooggelegen omzetverlies, plus past ie huis wegens ie bedrag aan loonsteun daarop aan te stappen.,Er komt geen voorraadvergoeding voordat den horecasector plus kleinhandel, zoals te den lockdown vorig schooljaar welnu worden uitgekeerd. Ie is volgens ie kabinetkast noch uit te voeren, plus ie strafbaar vermag noch op tijdstip tijdens bedrijven zijn. Daarnaast vermag den horecasector nu sneller overschakelen zoals afhaal, plus kunnen winkels gebruikmaken van click plus collect.,Den inkomenssteun voordat zelfstandigen wordt noch verruimd. Welnu krijgen zij langer den tijdstip wegens leningen terug te voldoen.,Zelfstandigen konden voordat inkomenssteun ofschoon gewoonte maken van eentje versoepelde bijstandsuitkering. Daarbij kunnen zelfstandigen eentje inkomensaanvulling totdat ie sociaal ondergrens krijgen, zowel mits zij inherent vermogen hebben.,Er wordt welnu gekeken hoeveel den partner verdient, plus of ie handel levensvatbaar is. Dat laatste worden te eerdere versies van toeverlaat voordat zelfstandigen noch getoetst. Ie kabinetkast roept gemeenten nu op wegens soepel wegens te gaan met diegene levensvatbaarheidstoets, zodat den aanvragen sneller kunnen wordt afgehandeld.,Verschillende onderzoeksinstituten, zoals ie Centraal Planbureau plus Den Nederlandsche Canap, hebben voordien gewezen op den nadelen van ie steunpakket. Zo schreef Den Nederlandsche Canap gisteren te eentje anatomiseren dat ie noch uitgesloten is dat besmettingsgolven blijven terugkeren.,”Dit vereist nadere weerspiegeling overheen den inrichting van den staathuishoudkunde plus den samenleving, zodat omvangrijke steunmaatregelen van den overheid noch langer noodzakelijk plus vanzelfsprekend zijn”, schreef Den Nederlandsche Canap te ie rapport overheen den economische ontwikkelingen plus vooruitzichten.,Ie kabinetkast ziet diegene economische nadelen van ie steunpakket zowel, plus schrijft dat ie steunbeleid daarom noch oneindig vermag zijn. Bedrijven willen zichzelf kunnen afstemmen plus daarom werkt ie kabinetkast aan eentje langetermijnvisie van ie steunpakket. Start 2022, voordat ie einde van ie eerste kwartaal, wordt daarvan meer verstaanbaar.

Related posts
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…
Politiek

Experts: ja dat kabinetkast grafieken tweedehands, maar tactvol welnu den juiste

2 Mins read
“U denken misschien: ene verrassend kabinetkast, ene nieuwe minister (…) dat betekent wellicht ene andere wijze van klikken. Plusteken dat gaat zowel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *