Politiek

‘Minister lichtte FvD mits enige fractie noch ter overheen kopen Rembrandt’

1 Mins read
‘Minister lichtte FvD mits enige fractie noch ter overheen kopen Rembrandt’

Ie demissionaire regering bracht ter ie heimelijkheid alle fractievoorzitters op den hoogte van den voorgenomen kopen van Den Vaandeldrager van Rembrandt, uitgezonderd Thierry Baudet van Forum voordat Democratie. Dat schrijft ie AD. Demissionair minister Van Engelshoven (D66) van Cultuur vreesde dat Baudet ie aankoopproces zullen kunnen verstoren.,”Wij moesten zeker weten dat den kopen stilzwijgend zullen blijven”, zegt Van Engelshoven tegen den krant. Dat vertrouwen wasgoed er noch honingbij Baudet, wegens “den methode waarop hij met zijn partij staatsbeleid bedrijft”, aldus den afzwaaiend minister. “Ie bij van vertrouwelijkheid woog zwaarder.”,Eentje woordvoerder van Baudet bevestigt tegen den krant dat den partij noch op den hoogte worden gebracht van den kopen. “Den minister heeft eentje totaal vertekend beeld van hem”, zegt den woordvoerder.,Op 8 december worden den kopen van ie Rembrandt-schilderij publiek geproduceerd. Voordat 175 miljoen euro wordt ie topstuk overgenomen van den Franse bankiersfamilie Rothschild. Den Nederlandse staat betaalt 150 miljoen euro; den overige 25 miljoen euro wordt opgebracht doorheen den Vereniging Rembrandt plus ie Rijksmuseum Pensioenfonds.,Enkele dagen daarvoor nam Van Engelshoven ie voeling op met den fractievoorzitters. Zij werden ge op den hoogte gebracht. Er worden noch wegens toestemming gevraagd.,Tijdens eentje Kamerdebat op 16 december, eentje week na ie bekendmaken van den overeenkomst, ging den Tweede Ruimte informeel akkoord met den aanschaf van ie schildering. Welnu klonk er kritiek op den tijdstip van den kopen, midden ter den coronacrisis waarin den culturele sector ie moeilijk heeft.

Related posts
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…
Politiek

Experts: ja dat kabinetkast grafieken tweedehands, maar tactvol welnu den juiste

2 Mins read
“U denken misschien: ene verrassend kabinetkast, ene nieuwe minister (…) dat betekent wellicht ene andere wijze van klikken. Plusteken dat gaat zowel…
Politiek

Onderzoeksraad heropent research mortierongeluk Mali, kijkt zoals verrassend feitenonderzoek

1 Mins read
Den Onderzoeksraad voordat Veiligheid heropent ie research zoals ie dodelijke mortierongeluk ter Mali ter 2016. Daartoe wordt ter ie Publiek Ministerie ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *