Politiek

Eerste Ruimte werpt horde op voordat megadatacenter Zeewolde

1 Mins read
Eerste Ruimte werpt horde op voordat megadatacenter Zeewolde

Ie Rijk moeten voorlopig geen onderbouwing verkopen aan Facebooks moederbedrijf Meta voordat ene megadatacenter ter Zeewolde. Eentje voorstel met diegene strekking is aangenomen ter den Eerste Ruimte.,Vorige week stemde den notabelen ter Zeewolde ter met ene wijziging van ie bestemmingsplan, waardoor den overkomst van ie datacenter, ene flinke stap nader is gekomen. Maar ie is nog geen gelopen wedloop: ene portie van den onderbouwing is eigendom van ie Rijksvastgoedbedrijf plus dat heeft randvoorwaarden poneren, onder meer overheen duurzaamheid.,Te ie voorstel van den Partij voordat den Dieren wordt daarginds nog ene voorwaarde aan toegevoegd. Den verkoper zullen opgeschort willen wordt “totdat ie uur dat ene nieuwe kabinetsvisie voordat ruimtelijke inrichting plus datacenters gereed is”. Eentje motie van weerga strekking worden vorige week, voordat den stemming ter Zeewolde, trouwens verworpen ter den Tweede Ruimte.,Recent worden den roep wegens ene landelijke tactiek steeds luider ter Greneboom Heg. Eentje veel partijen vindt dat toestemming voordat den overkomst van datacentra noch aan gemeenten mogen wordt overgelaten.,Te ie nieuwe coalitieakkoord staat trouwens dat ie aankomend kabinetkast van project is wegens den landelijke regie plus criteria aan te wetten. Den nieuwe samenwerking vindt dat megadatacenters “ene onevenredig vitaal deeg leggen op den beschikbare duurzame energie ter verhouding totdat den maatschappelijke plus/of economische meerwaarde”.,Staatssecretaris Knops van Nationale Zaken zegt den motie uit den Eerste Ruimte te gaan bestuderen.,Te dit video wordt uitgelegd uit hoeveel energie ie geplande datacenter verteerd:

Related posts
Politiek

Parlementaire enquête begint: vijf vragen overheen den aardbevingen te Groningen

2 Mins read
Ter den Tweede Ruimte par ochtend den openbare verhoren van den parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Den Ruimte zet dit zwaarste onderzoeksmiddel te…
Politiek

Regering komt komende week met project voordat nieuwe kerncentrales

1 Mins read
Ie regering ontvouwt komende week den plannen voordat den ontwikkeling van twee kerncentrales. Den bouwplannen waren alreeds te ie regeerakkoord aangekondigd plusteken…
Politiek

Snelwegen plusteken waterprojecten straks aangepakt wegens tekort aan stikstofexperts

1 Mins read
Veertien infrastructuurprojecten zijn met zeker 2,5 klas vertraagd wegens eentje tekort aan stikstofdeskundigen. Dat schrijft minister Harbers van Wegennet aan den Tweede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.