Politiek

‘Ed van Thijn heeft zijn geschiedenis plusteken identiteit omgezet ter eentje oerkracht’

3 Mins read
‘Ed van Thijn heeft zijn geschiedenis plusteken identiteit omgezet ter eentje oerkracht’

Mokum verliest met Ed van Thijn eentje muuranker, den PvdA eentje voorbeeldfiguur plusteken Nederland eentje politicus diegene liet zien dat ie immermeer den moeite waard is wegens voordat anderen op te komen. Dat zegt mede-PvdA’er plusteken mede-Amsterdammer Lodewijk Asscher ter eentje reactie op ie overlijden van den 87-jarige Van Thijn, diegene meer dan tien klas burgemeester wasgoed van Mokum plusteken haast zijn hele leven ter diegene stad woonde. ,Den PvdA-coryfee overleed vanochtend ter Mokum. Hij wasgoed alhoewel geruime tijdstip ziek.,Volgens Asscher heeft Van Thijn, diegene ter den Tweede Wereldoorlog op achttien adressen ondergedoken heeft zittend wegens indien Joods kleuter te ontsnappen aan den Duitsers, “zijn geschiedenis plusteken zijn identiteit weten wegens te zetwerk ter eentje oerkracht”.,Andere sociaaldemocraten, zoals Tweede Kamerlid Khadija Arib plusteken PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen, verheerlijken Van Thijns vedette tegen vreemdelingenhaat plusteken onrecht. Volgens VVD-premier Rutte heeft den PvdA’er Mokum indien burgemeester om roerige tijden geleid.,Khadija Arib, diegene totdat voordat kort voorzitter wasgoed van den Tweede Ruimte, noemt den overleden politicus “eentje zacht zijn”:,Ed van Thijn had eentje lange carrière ter den lokale plusteken landelijke staatkundig. Tenzij gemeenteraadslid, minister van Nationale Zaken plusteken piemel van den Eerste plusteken Tweede Ruimte kon hij zichzelf zowel den langstzittende naoorlogse burgemeester van Mokum vermelden. Van 1983 totdat 1994 stond hij aan ie stuurroer ter den hoofdstad, waar hij stond voordat eentje nadrukkelijk bestuur plusteken eentje sterke politie.,Open den Grave werkte ter den jaren 90 indien locoburgemeester van Mokum strak met Van Thijn samen. Maar dat wasgoed noch ie eerste waar den VVD’er aan denken waarna hij hoorde van ie overlijden van Van Thijn. “Hij heeft mijn vrouw plusteken mij getrouwd ter 1983″, vertelt Den Grave, diegene Van Thijn destijds zowel subjectief kende omdat zij beiden meededen aan schaaktoernooien.,”Waarna hij ter den wedstrijd wasgoed voordat ie burgemeesterschap, zei ik: ‘Mits jij burgemeester van Mokum wordt, moeten jij mij plusteken mijn vrouw trouwen. Dat burgemeesterschap wasgoed namelijk zeker geen gelopen wedstrijd: ie wasgoed best verrassend dat Van Thijn ie worden. Misschien dat hij denken: ik word weliswaar geen burgemeester, laat ik diegene brutale jongeman maar zeggen dat ik zij zullen trouwen. Plus uiteindelijk is dat dus gebeurd, ter den oude raadszaal. Dat wasgoed intact bovenmatig wegens mee te maken.”,Den Grave werkte van 1990 totdat 1994 zeer intensief met Van Thijn samen, totdat den PvdA’er schielijk minister van Nationale Zaken worden. “Hij wasgoed eentje man met vele bestuurlijke talenten”, blikt Den Grave terug. “Hoewel wasgoed ik ie natuurlijk lang noch immermeer met hem ooit, omdat wij eentje totaal andere politieke kleur hadden.”,Ondanks dat had den toenmalige VVD-locoburgemeester veel bewondering voordat zijn PvdA-collega. “Onder bijvoorbeeld den Bijlmerramp heeft hij eentje fantastische rol gespeeld, hij wasgoed ter staat ie sentiment van den stad te verwoorden plusteken leiding te geven aan ie collegium ter eentje ontiegelijk moeilijke tijdstip.”,Den Grave herinnert zichzelf Van Thijn indien eentje hele intelligente man, diegene zichzelf – ten dele vanuit zijn oorlogsverleden – strak verbonden voelde met Mokum. “Hij hield onvervalst van diegene stad, wasgoed eentje werkelijke Amsterdammer. Dat worden gerenommeerd, plusteken volgens mij wasgoed dat den kern van zijn welslagen indien burgemeester.”,Volgens PvdA-prominent Felix Rottenberg, voorts vriend van den stamhuis, paste den functie van burgemeester van Mokum Van Thijn uiteindelijk ie liefste.,Onder meer den overleden oud-burgemeester Eberhard van der Weg plusteken den huidige burgemeester Femke Halsema zijn om hem geïnspireerd, zegt hij:,Rottenberg noemt Van Thijn eentje moedige, onafhankelijke plusteken empathische man, diegene bedachtzaam wasgoed op watten gemeenschap bedreigt. “Zijn visie wasgoed: den stad, den gemeente, den burgemeester plusteken den wethouders beschermen den gemeenschap ter alle omstandigheden. Zij voetstappen op tegen discriminatie plusteken vreemdelingenhaat, komen op voordat migranten plusteken vluchtelingen plusteken zorgen dat zij wordt geholpen. Dat is den kern van waar hij voordat stond.”,Mits voorbeeld noemt Rottenberg den moord op den zwarte tiener Kerwin Duinmeijer ter 1983, ter den Damstraat ter Mokum. “Van Thijn heeft daarna op ie stadhuis eentje uitgestrekte conferentie belegd met honderden deelnemers uit den stad, wegens te praten overheen: hoe voorkomen wij dit ter den toekomst? Dit mogen nooit meer plaatsvinden.”,Zelf heeft Rottenberg, diegene ter den jaren 90 medevoorzitter wasgoed van den PvdA, veel van den overleden politicus geleerd. “Zo heeft hij mij geleerd wegens vriendelijk te blijven plusteken tegelijkertijd stelling te nemen. Zelf belde hij mij immermeer op indien ik iets goeds had gedaan waarna ik voorzitter wasgoed, maar hij belde bijvoorbeeld zowel indien hij ie hartstikke waardeloos vond. Dat deed hij dan met eentje grap, maar hij stak ie noch onder zetels of zitbanken. Diegene rechtschapenheid wasgoed grappig.”,Bekijk eentje terugblik op ie leven van Ed van Thijn:,”Ik ga hem missen”, zegt Rottenberg. “Ik mis Dennenboom Uyl, velen missen Dennenboom Uyl, maar op precies idem niveau geldt dat voordat Ed van Thijn. Ie gaat wegens werkelijke staatsmannen. Dat wasgoed Van Thijn zowel zeker, zonder enige vorm van zelfgenoegzaamheid plusteken hoogmoed.”

Related posts
Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder…
Politiek

CPB: financiële lasten voordat toekomstige generaties nemen stoer toe

1 Mins read
Den kabinetsplannen leiden totdat eentje verslechtering van den overheidsfinanciën plusteken vergroten den financiële lasten voordat toekomstige generaties fors. Dat blijkt uit den…
Politiek

Kijk hier wegens 11.00 uur zoals den beëdiging van Rutte IV

1 Mins read
299 dagen na den val van zijn vorige regering staat Mark Rutte met ene nieuwe ministersploeg op ie bordes. Ie wordt ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *