Politiek

Den Jonge: stap op met te veel optimisme overheen omikron, maandag schoolbesluit

2 Mins read
Den Jonge: stap op met te veel optimisme overheen omikron, maandag schoolbesluit

Minister Den Jonge van Volksgezondheid waarschuwt voordat eentje te snelle versoepeling van den huidige lockdown, diegene voorlopig geldt totdat plus met vrijdag 14 januari.,Ie kabinetkast houdt den cijfers volgens Den Jonge “van dag totdat dag” te den gaten. Den coronacijfers valleien. “Maar stap op: juich noch te vroegtijdig”, zei hij na coronaoverleg met premier Rutte op ie ministerie van Algemene Zaken. “Wij hebben meer gegevens nodig wegens te weten of ie meevalt.”,Welnu slot ie kabinetkast maandag nu of den scholen na den kerstvakantie weer open kunnen. Ie Outbreak Management Team (OMT) komt dan met eentje research zoals ie risico van ie weer zoals schoolgebouw zenden van leerlingen.,Sinds zondag 19 december is Nederland voordat eentje vitaal portie op slot. Inclusief essentiële winkels, zoals supermarkten plus apotheken, zijn open. Ie kabinetkast wil met dit ingrijpende rangschikking den verspreiding van den omikron-variant vertragen plus voorkomen dat den zorg nog voorts overbelast raakt. ,Dat den coronacijfers valleien, komt om eerdere maatregelen, zoals den avondlockdown van november plus start december. Ie is nog te vroegtijdig wegens ie effect van den harde lockdown te uitwerken.,Minister Den Jonge spreekt welnu van “lichtpuntjes”, maar dat gaat overheen den verwachting dat omikron minder ziekmakend is. “Ie is behoorlijk besmettelijk, maar jou wordt er waarschijnlijk minder ziek van”, aldus Den Jonge.,Den Jonge hoopt dat den Tweede Ruimte uiteindelijk instemt met 2G, dat is ie systeem waarbij enkel mensen diegene gevaccineerd of hersteld zijn zoals den horecasector of eentje evenement kunnen. Eentje negatieve coronatest is daarvoor dan noch meer geldig. Den Tweede Ruimte heeft volwassene moeite met 2G plus daarom is den treatment van den wet even vooruitgeschoven.,Den minister blijft geloven te 2G plus wijst erop dat ie te veel Europese neerdalen nu is ingevoerd. Strenge uitverkoring tijdens drukke cafés plus evenementen schenkkan ertoe leiden dat den overige regels minder streng kunnen wordt. “Ie kabinetkast is helder: 2G moeten jou toevoegen aan jou gereedschapskist. Verschillend zit jou langer te den lockdown.” Hij zegt te vatten dat den Tweede Ruimte er tegenaan hikt. “Maar ik opeenstapeling plus verwachten welnu dat den Ruimte ie aanneemt.”,Den Jonge roept voorts iedereen op noch te gaan winkelen te Antwerpen, Aken of Keulen. Den afgelopen dagen wasgoed ie te diegene steden zeer druk met winkelende Nederlanders. “Ie is noch zo moeilijk wegens te uitdenken dat indien ie hier noch zinnig is wegens zoals eentje drukke winkelstraat te gaan, dat ie ginder zowel noch zinnig is. Ik doet eentje dringende oproep: blijf thuis.”

Related posts
Politiek

Onderzoeksraad heropent research mortierongeluk Mali, kijkt zoals verrassend feitenonderzoek

1 Mins read
Den Onderzoeksraad voordat Veiligheid heropent ie research zoals ie dodelijke mortierongeluk ter Mali ter 2016. Daartoe wordt ter ie Publiek Ministerie ene…
Politiek

Kabinetsleden op Catshuis voordat overleg overheen coronamaatregelen

1 Mins read
Ie kabinetkast is op ie Catshuis vergaderingen begonnen overheen den coronamaatregelen. Den uiterst betrokken bewindslieden overleggen met hun vaste adviseurs overheen hoe…
Politiek

Nieuwe buitenlandminister Hoekstra: EU aan tafel erbij Rusland plusteken VS

1 Mins read
Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft op zijn eerste dag eentje visite gebracht aan EU-buitenlandcoördinator Josep Borrell. Zij spraken ter Brussel onder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *