Politiek

Blokhuis vindt wijze wegens tóch overheidssteun aan Thialf te geven

1 Mins read
Blokhuis vindt wijze wegens tóch overheidssteun aan Thialf te geven

Ie stond even op losse schroeven, maar Thialf krijgt weliswaar den overheidssteun waar den Tweede Ruimte wegens had gevraagd. Dat schrijft scheidend staatssecretaris Blokhuis van Sport aan den Ruimte.,Start dit maand nam den Ruimte eentje voorstel aan wegens 1 miljoen euro vacant te stellen zodat ie schaatscomplex te Heerenveen voorlopig open vermag blijven. Den ijstempel kampt hoewel lange tijdstip met financiële problemen.,Enkele dagen na ie Kamerbesluit, trapte staatssecretaris Blokhuis op den rem. Hij vreesde dat directe financiering te vedette wasgoed met Europese staatssteunregels plusteken zei te gaan studeren op andere opties.,Den staatssecretaris denkt nu den regels te kunnen omzeilen wegens ie poen via den provincie Friesland vacant te stellen aan Thialf. “Hiermee wordt den voorheen wegens mij geschetste potentiële staatssteunproblemen voorkomen.”,Den miljoen euro is nodig wegens achterstallig onderhoud weg te werken plusteken ie stadion klaar te maken voordat ie schaatsseizoen 2022-2023, schrijft Blokhuis. “Voordat zover daarvan hoewel sprake wasgoed, komt den Olympische voorbereiding van den schaatsploeg voordat Peking noch te onheil.”,Dit voorjaar priv sportkoepel NOC*NSF, schaatsbond KNSB, den gemeente Heerenveen plusteken den provincie Thialf te ondersteunen, met eentje financiële impuls van 1,4 miljoen euro.,Zowel ligt er plannen wegens den schaatshal geldelijk gezondheidsbevorderend te maken. Zo moeten ie stadion te den toekomst zowel wegens andere takken van den schaatssport wordt tweedehands. Schaatsbond KNSB wil bijvoorbeeld dat ie stadion ie nationale trainingscentrum voordat kunstschaatsen wordt.

Related posts
Politiek

VVD verontrust overheen Oekraïne, wil scherper reisadvies

1 Mins read
Den VVD-fractie te den Tweede Ruimte wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe ie zit met den veiligheidsrisico’s voordat Nederlanders…
Politiek

Hoe gaat ie met den afwikkeling van den toeslagenaffaire?

3 Mins read
“Ie is eentje zwarte pagina ter den geschiedenis van den Nederlandse overheid”, schreef premier Rutte precies eentje klas geleden. Diegene dag trad…
Politiek

Experts: ja dat kabinetkast grafieken tweedehands, maar tactvol welnu den juiste

2 Mins read
“U denken misschien: ene verrassend kabinetkast, ene nieuwe minister (…) dat betekent wellicht ene andere wijze van klikken. Plusteken dat gaat zowel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *