Politiek

Rutte: Amalia vermag zowel vorst wordt mits zij met ene vrouw trouwt

1 Mins read
Rutte: Amalia vermag zowel vorst wordt mits zij met ene vrouw trouwt

Ie regering vindt dat prinses Amalia geen afstand hoeft te uitrichten van den troon ter ie geval dat zij zullen willen trouwen met ene vrouw. Demissionair premier Rutte antwoordt op vragen van den VVD plus den PvdA dat hij geen obstakel ziet voordat ene toestemmingswet voordat ene huwelijk van ene prins of -prinses met ene persoon van idem kunne.,Den vragen volgen op den publicatie van ie pil ‘Amalia, den plicht roept’. Erin schrijft koningshuisdeskundige Peter Rehwinkel dat uit den grondwet blijkt dat den prinses den troon zou willen opofferen mits zij zullen willen trouwen met iemand van idem kunne.,Maar volgens Rutte is dat noch zo:,Op den vraag of den nageslacht uit huwelijk zowel ter aanmerking komen voordat den troon schenken Rutte geen oplossing. Ter den grondwet staat dat ie staatshoofd moeten wordt opgevolgd onderbrak ene ‘wettige telg’. Den PvdA wilde weten of daarginds zowel nageslacht onder vallen diegene zijn geschapen uit ene huwelijk tussen mensen van idem kunne of diegene geadopteerd zijn of via ene zaaddonor of draagmoeder zijn verwekt.,Volgens Rutte is ie doelwit van den bepalingen ter den grondwet dat manifest is op wie ie koningschap overgaat wegens zo staatsrechtelijke zekerheid te bieden. Ie huidige familierecht schuurt ermee.,Hij wijst erop dat den Eerste plus Tweede Ruimte onder den kwestie kunnen stilstaan mits prinses Amalia toestemming vraagt voordat haar huwelijk. “Ie is noch dienstig wegens nu vooruit te stevenen op ene zulke weging. Dit is te zeer onzelfstandig van den feiten plus omstandigheden van ie specifieke geval, diegene, zoals jij zowel terugkijkend kunt vaststellen onder ie familierecht, onderbrak den tijdstip heen kunnen veranderen.”

Related posts
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn doorheen den aardbevingen ter Groningen krijgen eentje uitnodiging wegens hun vertelsel te doet…
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *