Politiek

Broekers-Paard: asielpiek is vergankelijk, te november 3000 opvangplekken erop

1 Mins read
Broekers-Paard: asielpiek is vergankelijk, te november 3000 opvangplekken erop

Demissionair staatssecretaris Broekers-Paard verwachten dat er te november drieduizend toegevoegd plekken zijn te den asielopvang. Dat moeten voldoende zijn zodat mensen daarna noch meer op stretchers plusteken zetels paardenhoeven te slapen. Zij specificeerde noch waar den nieuwe plekken wordt gecreëerd. ,Volgens den staatssecretaris komen er meer asielzoekers in dan verwachten. “Wij zitten nu met ene top”, zegt Broekers. “Ik noem ie geen asielcrisis.”,Broekers worden zoals den Tweede Ruimte geroepen wegens vragen te beantwoorden overheen den toegenomen asielstroom. Op dit uur zitten er 31.500 mensen te den asielopvang, van wie er 11.000 ene visum hebben. Diegene stromen om ie woningtekort noch om zoals ene reguliere woonhuis, terwijl er welnu steeds meer mensen te den opvang bijkomen.,Partijleider Eerdmans van JA21 denkt noch dat ie wegens ene tijdelijke top gaat. Hij vindt welnu dat er sprake is van ene asielcrisis. “Ie lijkt op den situatie van 2015”, zegt hij. “Waarna den Duitse bondskanselier Merkel zei ‘wir schaffen halsdoek’, ie gaat onzerzijds slagen. Maar premier Rutte zei: dat nooit meer.” Eerdmans is ie ermee ooit plusteken wil strengere grenscontroles.,”Ie veel mensen dat weer vertrekt uit Nederland is veel lager dan ie veel dat binnenkomt”, zegt Eerdmans. Broekers erkent dat dat klopt, maar dat er hard wordt gewerkt aan den tehuis van statushouders plusteken ie uitzetten van mensen diegene geen rechtspleging hebben op ene verblijfsstatus. “Ik eindje den sombere opbergblik van den heerser Eerdmans noch”, zegt zij.,Te den Tweede Ruimte is kritiek te horen op ie krapte aan opvang enerzijds plusteken den grotere instroom daartegenover. SP plusteken Denken zeggen dat ie opvangbeleid faalt. JA21 plusteken den PVV vinden dat ie toelatingsbeleid faalt. Den PVV vindt dat helemaal niemand Nederland in zullen mogen.,SGP-leider Van der Staaij vindt dat Nederland mensen diegene vluchten voordat oorlog plusteken vervolging “fatsoenlijk” moeten opvangen. “Maar er komen nog steeds mensen in uit veilige neerdalen zoals Marokko”, zegt Van der Staaij. “Watten kunnen wij ginder aan uitvoeren?”,Broekers vindt dat iedereen diegene zichzelf meldt idem moeten wordt behandeld. “Wij hebben zowel ooit iemand uit Amerika te den asielprocedure gehad.” Zij blijft erop dat Nederland noch plotseling den deuren schenkkan sluiten plusteken dat er dus opvangplaatsen erop willen.,Den komende weken blijft Broekers daarvan met gemeenten plusteken provincies te gesprek.

Related posts
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn doorheen den aardbevingen ter Groningen krijgen eentje uitnodiging wegens hun vertelsel te doet…
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *