Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD, D66 plusteken CDA. Diegene zaten vandaag weids tien uur gedurende elkander.,Remkes gaf vroeger aan dat hij dit week duidelijkheid wil hebben van den verschillende partijen of zij ene minderheidskabinet zien zitten. “Ie gesprek is nog noch geëindigd ter ene veel opzichten”, zei Remkes.,”Woensdag wordt definitieve gevolgtrekkingen getrokken. Ik vermag er nu noch veel overheen zeggen, maar ik zeg u: er gaat ter ieder geval één ding noch voorvallen. Dat is terug zoals den varianten diegene onder mijn voorganger indien informateur hebben gecirculeerd. Dat is heruitzending van zetwerk, gaan wij noch doet.”,Onder Remkes’ voorganger Mariëtte Slaghamer worden vooral gekeken zoals voortzetting van den huidige samenwerking van VVD, D66, CDA plusteken ChristenUnie, plusteken zoals ene centrum-linkse samenwerking van VVD, D66, CDA, PvdA plusteken GroenLinks. Beiden varianten strandden waarna op blokkades, waarna Remkes van den Tweede Ruimte den opdracht kreeg te onderzoeken of ene minderheidskabinet mogelijk is.,D66-leider Sigrid Kaag zei gisteren dat zij weliswaar veeleer zoals ene meerderheidskabinet wil streven, plusteken daarvoor gesprekken met zes partijen wil par. Zowel den ChristenUnie, waar zij vroeger verzwaren tegen had, mogen daarbij bijsluiten. Welke samenwerking er uiteindelijk uitkomt, liet Kaag open.,Na eczeem van ie urenlange overleg met Remkes lieten Kaag plusteken den andere partijleiders weinig los. “Wij hebben ene intensieve dag achter den rug”, zei Kaag. “Ik heb onze positie uitgelegd. Voorts vermag ik er niets overheen zeggen.”,CDA-leider Wopke Hoekstra wilde uitsluitend maar vergeten “dat er goede inhoudelijke gesprekken zijn gevoerd. Maar wij hebben met elkander geconcludeerd dat ie zinvol is wegens woensdag voorts te gaan. Ie is zinnig dat ik ie hierbij laat.”

Related posts
Politiek

Volt doet gedurende verkiezingen te minder gemeenten mee dan gehoopt

1 Mins read
Volt doet gedurende den gemeenteraadsverkiezingen volgend klas te minder plekken mee dan waar den partij op hoopte. 25 plaatselijke departementen hadden zichzelf…
Politiek

Kabinetkast doet dringende oproep: 100 asielplekken vanaf provincie

1 Mins read
Ie regering wil dat elk van den twaalf provincies dit weekend 100 plekken vindt wegens asielzoekers op te vangen. Dat zullen bezegelen…
Politiek

Regering doet dringende oproep: graag 100 asielplekken vanaf provincie

1 Mins read
Ie kabinetkast wil dat elk van den twaalf provincies dit weekend 100 plekken vindt wegens asielzoekers op te vangen. Dat zullen betekent…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *