Politiek

Voormalige woonminister Beelaerts van Blokland (88) overleden

1 Mins read
Voormalige woonminister Beelaerts van Blokland (88) overleden

Den voormalige politicus plusteken snelheidsduivel Pieter Beelaerts van Blokland is op 88-jarige ouderdom overleden. Hij wasgoed van 1977 totdat 1981 minister van Volkshuisvesting plusteken Ruimtelijke Ordening te ie eerste kabinet-Van Agt. Zijn geslacht herdenkt hem indien ene erudiete, kleurrijke plusteken markante man, diegene zichzelf jarenlang inzette voordat den samenleving plusteken zijn geslacht.,Jonkheer Beelaerts van Blokland kwam uit ene adellijk Nederlands regentengeslacht, dat nu sinds den 15e eeuw chauffeurs leverde. Veel van zijn voorvaderen heetten zowel Pieter.,Pieter Beelaerts van Blokland trad nu vroegtijdig te hun voetsporen. Mits 30-jarige worden hij nipt indien zijn vader burgemeester namens den CHU, ene van den voorlopers van ie CDA. Zijn eerste gemeente wasgoed Wolphaartsdijk te Zeeland. Daarna volgden Vianen plusteken Amstelveen.,Te 1977 worden Beelaerts van Blokland onverwacht minister van Volkshuisvesting plusteken Ruimtelijke Ordening (VROM). Hij wasgoed ene van den ministers diegene vanwege hun watten a-politieke houding plusteken regenteske stijl den woede wekten van den PvdA plusteken haar voorman Joop greneboom Uyl, diegene ie noch konden verkroppen dat zij te den tegenpartij waren beland.,Beelaerts van Blokland worden te den Tweede Ruimte pinnig aangevallen vanwege den PvdA, onder meer omdat hij te weinig sociale huurwoningen zullen opbouw plusteken den kritiek uit den Ruimte noch serieus toereikend zullen nemen. Op ene vraag van PvdA-Kamerlid Marcel van Keerdam waarom hij noch wasgoed ingegaan op zijn woorden, zei hij: “Ik heb gemeend ene ge zwijgen overheen ene ongepast spreken te willen betrachten”.,Mee vanwege zijn regelgeving kwamen groeisteden indien Alphen aan greneboom Rijn, Lelystad plusteken Jachthoorns totdat ontwikkeling.,Na den verkiezingen van 1981 worden Beelaerts van Blokland lul van den Tweede Ruimte, maar nu binnenshuis twee maanden worden hij benoemd totdat burgemeester van Apeldoorn. Daarna wasgoed hij nog dertien klas lang hoofdcommissaris van den Moederbij te den provincie Utrecht.,Hij wasgoed geïnteresseerd te natuurbeheer plusteken geschiedenis. Erbij zijn vertrek indien hoofdcommissaris te Utrecht worden indien gift ie Beelaerts van Bloklandfonds gevormd. Dat reikt jaarlijkse ene erepenning uit aan ene organisatie diegene natuur, cultuur plusteken geschiedenis met jawel weet te verbinden.,Na zijn pensioen bleef hij actief. Hij wasgoed onder meer voorzitter van ie Vaderlands Oranjecomité voordat ie huwelijk van troonpretendent Willem Alexander plusteken Máxima Zorreguieta te 2002.,Beelaerts van Blokland wasgoed getrouwd met barones Ulirica Bentinck, met wie hij trio nageslacht kreeg.

Related posts
Politiek

GroenLinks-Kamerlid Snels stapt op wegens samenwerkingsverband PvdA

1 Mins read
Bart Snels van GroenLinks stopt indien Tweede Kamerlid omdat hij ie noch ooit is met den samenwerkingsverband van zijn partij met den…
Politiek

Ruimte blijft vragen wegens meer inzicht kasboek monarch, Rutte zegt nee

2 Mins read
Eentje vitaal portie van den Tweede Ruimte plusteken premier Rutte blijven ie oneens overheen ie ofschoon dan noch uitbrengen van den uitgaven…
Politiek

Buitenlandse Zaken vraagt Marokko wegens opheldering overheen spionage-beschuldiging

1 Mins read
Ie kabinetkast spreekt tegen dat ene Marokkaanse reporter voordat den Nederlandse ambassade te Rabat heeft gespioneerd. Den bewuste reporter is mee op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *