Politiek

CDA-staatssecretaris Keijzer ontslagen na uitspraken coronatoegangsbewijs

2 Mins read
CDA-staatssecretaris Keijzer ontslagen na uitspraken coronatoegangsbewijs

Demissionair staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken (CDA) is vanwege demissionair premier Rutte ontslagen wegens haar uitspraken overheen ie coronatoegangsbewijs. Keijzer uitte vanochtend ter Den Telegraaf omvangrijke twijfels overheen ie toegangsbewijs, op den dag dat dat voordat ie voorgerecht moeten wordt gehandhaafd.,Te eentje verklaring laat Rutte weten dat hij dat heeft priv, met instemming van den minister van Economische Zaken plus Weer, plus na overleg met den trio viceminister-presidenten. “Den genoemde staatssecretaris wordt voorgedragen voordat ontslag met onmiddellijke ingang. Den werkzaamheden wordt overgenomen vanwege den minister van Economische Zaken plus Weer, Stef Huizenblok.”,Voorts zegt hij: “Den uitspraken van den staatssecretaris van ie ministerie van Economische Zaken plus Weer , Mona Keijzer, gedaan ter ie vraaggesprek van Den Telegraaf van vandaag, verdragen zichzelf noch met besluiten diegene den ministerraad recentelijk heeft genomen, plus diegene van belangrijke plus zwaarwegende geaardheid zijn.”,Te den krant zei Keijzer: “Jij ziet dat ie steeds moeilijker uit te leggen is waarom diegene stap op den ene plek welnu nodig is plus op den andere plek noch.” Plus: “Dan denken ik: ja jongens, gaan wij nou vanwege op dit weg of gaan wij ie verschillend organiseren?”,Binnenshuis haar partij ie CDA ontstond meteen omvangrijke onvrede overheen haar uitspraken. Diegene staan rechthoekig op ie kabinetsbeleid van onder anderen haar partijgenoten Den Jonge van Volksgezondheid plus Grapperhaus van Justitie plus Veiligheid. Ie regering wordt geacht met eentje mond te spreken plus unie van regelgeving uit te dragen.,Omdat Keijzer zichzelf daarheen noch aan heeft gehouden worden haar positie onhoudbaar.,Ie is noch den eerste keer dat Keijzer tegen den stroom ingaat. Te november 2020 zei Keijzer ter ie televisieprogramma Op1 dat corona-deskundigen noch te pessimistisch moesten zijn overheen ie vieren van Kerst dat klas omdat oudere plus kwetsbare mensen, zoals haar moeder, daarheen vreesachtig van werden.,Te december 2020 kwamen vanuit ie ministerie van Keijzer signalen dat winkels mits Hema, Wibra plus Action weliswaar onder voorwaarden open konden, terwijl ie regering eentje ‘harde lockdown’ voordat winkels met niet-essentiële producten had aangekondigd.,Te maart 2021 moest ie regering zichzelf toestaan uitproberen omdat Keijzer corona had plus te eentje ministerraad wasgoed geweest. Zij had weinig klachten zei zij zelf. “Geen zorgen; ik voel mij terdege.”,Te oktober 2017 trad Keijzer mits staatssecretaris Economische Zaken plus Weer toe totdat ie kabinet-Rutte III. Mits lul van ie formatieteam van ie CDA wasgoed Keijzer strak betrokken te den vorming van ie regering.,Zij zit sinds 2012 namens ie CDA ter den Tweede Ruimte. Zowel nu maakt zij eindje uit van den fractie. Daarvoor wasgoed zij gevarieerd gemeenteraadslid plus wethouder ter den Noord-Hollandse gemeenten Purmerend plus ter Waterland. Zij hield zichzelf waarna bezig met onder andere ruimtelijke ordening, milieu plus (jongelui)zorg. Te den Tweede Ruimte wasgoed zij woordvoerder op ie regio van curatieve zorg, haven plus integratie.,Keijzer heeft noch steevast ter den staatkundig zittend. Na haar studies rechten plus bestuurskunde ter Mokum werkte zij mits pleiter plus mediator.,Keijzer deed twee keer mee aan den lijsttrekkersverkiezing voordat haar partij. Te 2012 verloor zij waarna van Sybrand van Haersma Buma. Te 2020 viel zij ter den eerste traject ge. Den tweede traject ging tussen Omtzigt plus vicepremier Den Jonge, diegene waarna nipt won.,Zij steunde waarna kandidaat Pieter Omtzigt diegene opheldering wilde van ie partijbestuur overheen ie verloop van den lijsttrekkersverkiezing. “Mits er op eentje gegeven uur vraagtekens te te zetwerk zijn, moeten jouw dat terdege uitzoeken wegens den discussie te beëindigen”, zei zij.,Overheen haar toekomst mits Kamerlid is nog niets vertrouwd.

Related posts
Politiek

Man van 22 uit Mokum vast voordat schatten moordaanslag op Rutte

1 Mins read
Den politie heeft dit zomer ene man van 22 uit Mokum opgepakt diegene mogelijk ene moordaanslag wilde plegen op premier Rutte. Dat…
Politiek

Den Jonge: coronapas voorlopig nog welnu even nodig

1 Mins read
Minister Den Jonge gaat ervan uit dat den coronapas nog noch ter den eerste week van november wordt afgeschaft. “Ik denken dat…
Politiek

Den Jonge: geldelijk beperkende maatregelen voorheen afschaffen dan coronapas

1 Mins read
Indien te november wordt priv wegens coronamaatregelen overheen te schaffen, dan wordt voorafgaand gekeken zoals diegene maatregelen diegene “metterdaad geldelijk belemmerend” zijn,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *