Politiek

CDA-staatssecretaris Keijzer krijgt ontslag na uitspraken coronatoegangsbewijs

2 Mins read
CDA-staatssecretaris Keijzer krijgt ontslag na uitspraken coronatoegangsbewijs

Demissionair staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken (CDA) wordt vanwege demissionair premier Rutte ontslagen wegens haar uitspraken overheen ie coronatoegangsbewijs. Keijzer uitte vanochtend ter Den Telegraaf uitgestrekte twijfels overheen ie toegangsbewijs, op den dag dat dat voordat ie vooraf moeten wordt gehandhaafd.,Ter ene verklaring laat Rutte weten dat hij dat heeft priv, met instemming van den minister van Economische Zaken plusteken Weersomstandigheden, plusteken na overleg met den drietal viceminister-presidenten. “Den genoemde staatssecretaris wordt voorgedragen voordat ontslag met onmiddellijke ingang. Den werkzaamheden wordt overgenomen vanwege den minister van Economische Zaken plusteken Weersomstandigheden, Stef Huizenblok.”,Voorts zegt hij: “Den uitspraken van den staatssecretaris van ie ministerie van Economische Zaken plusteken Weersomstandigheden , Mona Keijzer, gedaan ter ie vraaggesprek van Den Telegraaf van vandaag, verdragen zichzelf noch met besluiten diegene den ministerraad recentelijk heeft genomen, plusteken diegene van belangrijke plusteken zwaarwegende wezen zijn.”,Ter den krant zei Keijzer: “Jouw ziet dat ie steeds moeilijker uit te leggen is waarom diegene schrede op den ene plek welnu nodig is plusteken op den andere plek noch.” Plusteken: “Dan denken ik: ja jongens, gaan wij nou vanwege op dit weg of gaan wij ie verschillend organiseren?”,Te haar partij ie CDA ontstond meteen uitgestrekte onvrede overheen haar uitspraken. Diegene staan loodrecht op ie kabinetsbeleid van onder anderen haar partijgenoten Den Jonge van Volksgezondheid plusteken Grapperhaus van Justitie plusteken Veiligheid. Ie regering wordt geacht met ene mond te spreken plusteken maat van regelgeving uit te dragen.,Omdat Keijzer zichzelf daarheen noch aan heeft gehouden worden haar positie onhoudbaar.,Ie is noch den eerste keer dat Keijzer tegen den stroom ingaat. Ter november 2020 zei Keijzer ter ie televisieprogramma Op1 dat corona-deskundigen noch te pessimistisch moesten zijn overheen ie vieren van Kerst dat schooljaar omdat oudere plusteken kwetsbare mensen, zoals haar moeder, daarheen vreesachtig van werden.,Ter december 2020 kwamen vanuit ie ministerie van Keijzer signalen dat winkels mits Hema, Wibra plusteken Action weliswaar onder voorwaarden open konden, terwijl ie regering ene ‘harde lockdown’ voordat winkels met niet-essentiële producten had aangekondigd.,Ter maart 2021 moest ie regering zichzelf permitteren uittesten omdat Keijzer corona had plusteken erbij ene ministerraad wasgoed geweest. Zij had weinig klachten zei zij zelf. “Geen zorgen; ik voel mij inderdaad.”,Ter oktober 2017 trad Keijzer mits staatssecretaris Economische Zaken plusteken Weersomstandigheden toe totdat ie kabinet-Rutte III. Indien piemel van ie formatieteam van ie CDA wasgoed Keijzer strak betrokken erbij den vorming van ie regering.,Zij zit sinds 2012 namens ie CDA ter den Tweede Ruimte. Zowel nu maakt zij onderdeel uit van den fractie. Daarvoor wasgoed zij gevarieerd gemeenteraadslid plusteken wethouder ter den Noord-Hollandse gemeenten Purmerend plusteken ter Waterland. Zij hield zichzelf waarna bezig met onder andere ruimtelijke ordening, milieu plusteken (jeugdigheid)zorg. Ter den Tweede Ruimte wasgoed zij woordvoerder op ie regio van curatieve zorg, opvangcentrum plusteken integratie.,Keijzer heeft noch immer ter den staatkundig zittend. Na haar studies rechten plusteken bestuurskunde ter Mokum werkte zij mits pleitbezorger plusteken mediator.,Keijzer deed twee keer mee aan den lijsttrekkersverkiezing voordat haar partij. Ter 2012 verloor zij waarna van Sybrand van Haersma Buma. Ter 2020 viel zij ter den eerste tournee uit. Den tweede tournee ging tussen Omtzigt plusteken vicepremier Den Jonge, diegene waarna nipt won.,Zij steunde waarna kandidaat Pieter Omtzigt diegene opheldering wilde van ie partijbestuur overheen ie verloop van den lijsttrekkersverkiezing. “Indien er op ene gegeven uur vraagtekens erbij te zetwerk zijn, moeten jou dat inderdaad uitzoeken wegens den discussie te beëindigen”, zei zij.,Overheen haar toekomst mits Kamerlid is nog niets beroemd.

Related posts
Politiek

Verdachte van bedreigen premier Rutte blijft langer vastzitten

1 Mins read
Den 22-jarige Amsterdammer diegene wordt verdacht van ie bedreigen van demissionair premier Rutte blijft langer vastzitten. Den tribunaal bepalen op ene pro-formazitting…
Politiek

Podcast Den Dag: den impact van doodsbedreigingen op politici

1 Mins read
Politici kunnen of willen veelal noch praten overheen bedreigingen, uit veiligheidsoverwegingen of omdat zij er geen toegevoegd zuurstof aan willen geven. Afgelopen…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *