Politiek

Regering: omvangrijke menigte Afghanen noch meer te leegruimen

2 Mins read
Regering: omvangrijke menigte Afghanen noch meer te leegruimen

Noch alle Afghanen diegene voordat Nederland hebben gewerkt, zullen den komende tijdstip wordt geëvacueerd. Dat schrijft ie demissionaire kabinetkast te ene schrijven aan den Tweede Ruimte. Den omstandigheden te Afghanistan zijn zo veranderd dat grootschalige evacuaties noch meer mogelijk zijn. Daardoor zullen noch alle mensen diegene zichzelf erop ie ministerie van Buitenlandse Zaken hebben gemeld plusteken aan den voorwaarden voldoet zoals Nederland kunnen komen.,Inclusief voordat mensen met ene Nederlands paspoort, tolken plusteken ene kleine menigte andere Afghaanse medewerkers wordt ene uitzondering vervaardigd. “Ie kabinetkast wil hun overkomst zoals Nederland zodra mogelijk faciliteren.”,Den e-mails van andere Afghanen diegene na aanstaande vrijdag binnentreden wordt noch meer te treatment genomen.,Ter ene aangenomen motie van D66’er Belhaj stelde den Ruimte vorige maand dat lokale medewerkers zoals beveiligers, koks plusteken chauffeurs zichzelf hebben ingezet voordat Nederland plusteken dat ze ermee potentieel netwerk zo veel onheilsdreiging liepen indien tolken. Totdat dan toe waren den tolken den enigen diegene voordat evacuatie te aanmerking kwamen, maar dat veranderde na diegene motie. Ie kabinetkast beloofde den motie “zoals letterteken plusteken mentaliteit” uit te voeren. ,Ter den schrijven stellen den bewindspersonen Kaag, Bijleveld plusteken Broekers-Paard nu dat ginder weinig aan verandert. “Met dit methode voert ie kabinetkast den motie-Belhaj uit met inachtneming van den geldende omstandigheden te Afghanistan.”,Ie is den vraag of den Ruimte ginder vandaag te ie debat overheen den evacuaties mee akkoord gaat. PvdA’er Kati Piri is te ieder geval kritisch. “Andere NAVO-landen voordoen nog steeds commitment wegens iedereen diegene ginder rechtspraak op heeft te leegruimen. Ie kabinetkast trekt – zonder te weten hoeveel mensen überhaupt te aanmerking komen voordat evacuatie – reeds den slotbeschouwing ‘dat zijn er teveel'”.,Volgens den regering kreeg Nederland den afgelopen weken 23.000 mails met hulpverzoeken uit Afghanistan. Hoeveel individuele afzenders er achter diegene mails zitten is noch verhelderend. Zeker is dat veel mensen meer dan één mail hebben gestuurd, maar zowel dat veel verzoeken overheen meer dan één persoon gaan. Hoeveel mensen zoals Nederland willen komen, blijft daardoor vaag.,Den mails diegene den afgelopen dagen binnenkwamen zijn volgens den ministers steeds minder solide. “Den documentatie van den hulpzoekenden is vaak gebrekkig, plusteken ene plakband met Nederland plusteken/of ene acute, schrijnende situatie somwijlen noch eenvoudig aan te voordoen.” Zowel zullen mensen trachten wegens ene voordien voorgelegd migratie-verzoek te versnellen onderbrak te mailen.,Ie kabinetkast blijft zichzelf welnu verwedden voordat tolken plusteken 70 Afghaanse medewerkers diegene reeds waren opgeroepen voordat evacuatie, maar ie vliegveld noch wisten te penetreren. Zij kunnen den komende tijdstip wellicht alsnog mee met ene lijnvlucht.,Overheen alle anderen, waarschijnlijk duizenden mensen, zou Nederland overleggen met vluchtelingenorganisaties IOM plusteken UNHCR. Zij kunnen dan mogelijk via internationale programma’s alsnog uit Afghanistan wegkomen, maar diegene route zou waarschijnlijk veel tijdstip kosten.,Ie kabinetkast zegt voorts, te weerwoord op Kamervragen, dat geen voeling meer is opgenomen met beveiligers plusteken andere medewerkers wier evacuatie-verzoek is afgewezen. Zij zullen na den aangenomen motie-Belhaj mogelijk alsnog te aanmerking komen voordat evacuatie, maar hebben dat noch van Buitenlandse Zaken te horen gekregen.,Den schrijven aan den Ruimte van den ministers kwam gisteravond laat. Ie ministerie van Buitenlandse Zaken wasgoed noch meer bereikbaar voordat commentaar.

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *