Politiek

Demissionair minister Van Ark weg wegens gezondheidsredenen

1 Mins read
Demissionair minister Van Ark weg wegens gezondheidsredenen

Minister Tamara van Ark vertrekt wegens gezondheidsredenen. Monarch Willem-Alexander heeft den demissionair minister voordat Medische Zorg ontslag verleend. Van Ark stapt zowel op mits piemel van den Tweede Ruimte voordat den VVD.,Voorheen wasgoed reeds vertrouwd dat zij stilte moest nemen wegens nekproblemen. “Helaas is er nog geen sprake van reparatie op ie niveau dat ik weer aan den slag schenkkan”, meldt zij vandaag. Zij voegt eraan toe dat dit werkgelegenheid, zowel te ie kabinetkast mits te den Ruimte, 100 procent vraagt plusteken dat schenkkan zij nu noch geven.,Den taken van Van Ark zullen wordt overgenomen doorheen minister Den Jonge van Volksgezondheid plusteken staatssecretaris Blokhuis.,Van Ark wasgoed minister voordat Medische Zorg sinds juli vorig klas. Zij volgde waarna PvdA’er Martin van Rijn op. Diegene wasgoed op zijn rondje den vervanger van VVD’er Bruno Bruins. Bruins stapte maart vorig klas op omdat hij oververmoeid wasgoed.,Van Ark zat van 2010 totdat 2017 te den Tweede Ruimte, ene vitaal sector van diegene tijdstip wasgoed zij vicefractievoorzitter van den VVD. Voordat zij minister worden, wasgoed zij staatssecretaris van Sociale Zaken. Mits minister hield zij zichzelf onder meer bezig met den coronacrisis. Onder den verkiezingen van maart stond zij op den tweede positie op den kandidatenlijst van den VVD, meteen achter partijleider Rutte.,Met ie vertrek van Van Ark zijn tijdelijk tien bewindslieden van ie derde kabinet-Rutte voortijdig opgestapt. Dit week worden reeds ie vertrek van demissionair minister Van Nieuwenhuizen vertrouwd. Zij wordt voorzitter van Energie-Nederland, den lobbyclub van volwassene energiebedrijven mits Shell plusteken Eneco.,Ie vertrek van viertal bewindslieden had ene directe politieke reden (Zijlstra, Harbers, Snel, Wiebes). Drietal vertrokken wegens gezondheidsredenen (Bruins, Van ’t Wout, Van Ark). Officieel is Van ’t Wout trouwens zolang vervangen. Van Nieuwenhuizen plusteken haar staatssecretaris Van Veldhoven stapten op, omdat zij ene andere werk hebben. PvdA’er Van Rijn wasgoed vorig klas na ie vertrek van Bruins viertal maanden minister voordat Medische Zorg.,Dat tien ministers of staatssecretarissen voordien weggaan, is uitzonderlijk veel, maar geen record.

Related posts
Politiek

Planbureau: lange formatie problematisch voordat weersomstandigheden plusteken energie

3 Mins read
Ie Planbureau voordat den Milieu (PBL) is om den lange formatie ongerust overheen den uitvoerbaarheid van klimaat- plusteken energiebeleid. Wegens den klimaatdoelen…
Politiek

Formatie voorts ter Hilversum; druk wegens nu huwelijk stappen te zetwerk

1 Mins read
Informateur Remkes plusteken den onderhandelaars van VVD, D66 plusteken CDA zijn ter Hilversum vergaderingen begonnen wegens te loeren of diegene trio partijen…
Politiek

Weekend te Goois woud moeten VVD, CDA plus D66 uitweg bieden uit diepe formatie-impasse

1 Mins read
Informateur Remkes heeft met zijn heisessie precies 24 uur uitgetrokken wegens den kabinetsformatie uit ie slop te voorttrekken, veraf weg van den…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *