Politiek

Twee formatie-opties van tafel: overheen linksaf plus volharden met huidige samenwerking

2 Mins read
Twee formatie-opties van tafel: overheen linksaf plus volharden met huidige samenwerking

Er zijn vandaag twee opties weggestreept te den formatie: eentje vijfpartijenkabinet met PvdA plus GroenLinks plus eentje voortzetting van den huidige samenwerking met den ChristenUnie.,Ene regering overheen linksaf is geblokkeerd om VVD plus CDA. Diegene twee willen noch met GroenLinks plus PvdA praten overheen eentje mogelijk regeerakkoord. Dat zeiden PvdA-leider Ploumen plus GroenLinks-leider Klaver na eentje gesprek met Rutte (VVD), Hoekstra (CDA) plus informateur Mariëtte Slaghamer.,Klaver noemde ie “on-Nederlands” dat den andere twee partijen noch inhoudelijk willen onderhandelen. “Maar misschien is ie welnu eentje mooipraterij. Dat zij den volume van onze samenwerkingsverband zien plus denken: dat willen wij noch.” Ploumen vindt ie “spijtig” dat er geen onderhandelingen komen. “Omdat Nederland wacht op oplossingen plus diegene treffen eentje ietsje uit zicht.”,VVD plus CDA hadden reeds te repetitie permitteren weten niets te voelen voordat eentje samenwerking met twee linkse partijen. Zowel ie voornemen van PvdA plus GroenLinks wegens één hakblok te vormen heeft ginder dus geen verandering te gebracht. VVD-leider Rutte plus CDA-leider Hoekstra blijven verschrikt dat twee linkse partijen den samenwerking instabiel zullen maken.,Rutte zei te eentje reactie dat den samenwerkingsverband op linksaf was televisiejournaal is voordat den partijen zelf. “Maar voordat onzerzijds heeft ie niks veranderd. Zij zijn noch beiden nodig voordat eentje meerderheid.” Rutte voegde daaraan toe dat zijn partij best klaargemaakt is wegens met eentje van den twee partijen te onderhandelen. “Maar dat willen zij noch.”,Zowel den voortzetting van den huidige samenwerking is geen optie. D66-leider Kaag plus ChristenUnie-voorman Segers zeiden dat na hun gesprek met Slaghamer. Kaag sprak van eentje “impasse” te den formatie plus Segers noemde “alle wegen zoals eentje meerderheidscoalitie onbegaanbaar”.,Den VVD wilde ie liefst eentje voortzetting van den samenwerking met den ChristenUnie, maar Kaag houdt dat tegen, omdat D66 eentje “zo vooruitstrevend mogelijk regering” wil. Onder meer op medisch-ethisch landstreek zijn er flinke verschillen tussen den twee partijen. Segers voelt zichzelf noch welkom wegens den opstelling van Kaag.,Den D66-leider legt nu den basketbal te Rutte. “Ie is nu aan den VVD wegens eentje weg vooruit te vinden indien den grootste partij. Den vraag is: hoe komen wij hier uit?” Ie wegstrepen van den ‘linkse optie’ om Rutte plus Hoekstra noemde Kaag moeilijk uit te leggen. “Ie is intact moeilijk voordat onzerzijds wegens den uitsluiting van GroenLinks plus den PvdA zomaar te zien indien eentje logische stap.”,Ter den namiddag wasgoed nog eentje sessie met den partijen diegene mekaar noch uitsluiten: VVD, D66 plus CDA. Diegene zullen zowel eentje minderheidskabinet kunnen vormen, zoals den laatste tijdstip regelmatig wordt geopperd. Na eczeem deden den partijleiders geen uitspraak overheen ie voortzetting van den formatie. “Ie is aan den informateur wegens alles te wegen”, zei Kaag.,Tussentijds is den formatie reeds 5,5 maand bezig plus is er nog weinig zicht op eentje opzienbarend regering. Den twee winnaars van den verkiezingen, VVD plus D66, willen beiden eentje andere wending op.

Related posts
Politiek

Vervroegd stemmen weer mogelijk erbij den gemeenteraadsverkiezingen

1 Mins read
Nipt mits erbij den Tweede Kamerverkiezingen schenkkan er erbij den gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend klas ter zwachteling met corona vervroegd wordt…
Politiek

Ministerie: via milde klachten toestemmen zelftest zowel, GGD noch noodzakelijk

1 Mins read
Vanaf ochtend paardenhoeven mensen via milde klachten noch langer zoals den GGD te gaan voordat ene PCR-test, maar toestemmen jouw thuis ene…
Politiek

D66 wil matchfixing expliciet strafbaar maken

1 Mins read
Den Tweede Kamerfractie van D66 wil matchfixing expliciet strafbaar stellen. Volgens den partij maakt eentje bijstelling van den wet ie eenvoudiger voordat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *