Politiek

Staatssecretarissen alsnog weg mits Kamerlid

1 Mins read
Staatssecretarissen alsnog weg mits Kamerlid

Den staatssecretarissen Yesilgöz, Wiersma plus Van Weyenberg geven hun Kamerzetel op. Ter ene schrijven aan Kamervoorzitter Bergkamp verwijzen zij zoals ie raad van den Raad van State van gisteren.,Den drietal werden ter maart alle drietal gekozen ter den Tweede Ruimte. Waarna zij straks werden benoemd totdat staatssecretaris ter ie demissionaire kabinetkast, bleven zij diegene functies samenvoegen.,Overheen den vraag of diegene combinatie staatsrechtelijk welnu toestemmen, ontstond veel discussie. Den Ruimte vroegtijdig den Raad van State daarop wegens raad. Diegene concludeerde gisteren dat er “onvoldoende vloer is wegens te geconstateerd dat er vedette is met den Grondwet”, maar den Raad noemde den tempo van zaken zowel onzalig. Volgens ie raad toeschijnen den “grondwettelijke complicaties van den benoemingen noch tijdig plus noch voldoende grondig te zijn onderkend’.,Den Raad vindt dat ie aan den Tweede Ruimte plus noch aan ie kabinetkast is wegens hierover te raadsbesluiten, “want enkel den Tweede Ruimte gaat overheen ie lidmaatschap van den Ruimte”.,Yesilgöz, Wiersma plus Van Weyenberg schrijven dat ie raad hoen ertoe brengt hun Kamerzetel vanaf ongezouten op te geven. Zij vermelden ie stuk van den Raad van State stabiel. Den Ruimte zullen dan ene debat willen liefhebben overheen “den fundamentele vraag overheen ie toetreden van Kamerleden totdat ene demissionair kabinetkast” plus noch overheen den individuele benoeming van den drietal.,Den drietal blijven welnu aan mits staatssecretaris. VVD’er Yesilgöz is sinds 25 mei staatssecretaris van Economische Zaken. Wiersma (zowel VVD) is sinds 10 augustus bewindsman op Sociale Zaken plus Werkgelegenheid, D66’er Van Weijenberg bezet sinds 10 augustus ie staatssecretariaat van Wegennet plus Waterstaat.,Ter den Ruimte zullen den zetels van Yesilgöz, Wiersma plus Van Weyenberg straks wordt ingenomen wegens drietal anderen.

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *