Politiek

Kaag: mogelijk personeel zoals Kabul wegens te promoten honingbij nieuwe evacuaties

1 Mins read
Kaag: mogelijk personeel zoals Kabul wegens te promoten honingbij nieuwe evacuaties

Ie ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt of ie medewerkers zoals den vliegveld van Kabul schenkkan zenden wegens te promoten honingbij nieuwe evacuaties. Dat is onder meer horig van den veiligheidssituatie op ie vliegveld, zei demissionair minister Kaag ter Ankara tegen den NOS.,Te Afghanistan bevindt zichzelf nog eeuwig eentje onbekend veel Nederlanders diegene ie land uit willen na den machtsovername ingevolge den Taliban. Totdat voordat kort waren er westerse militairen wegens den evacuaties te verwijderen, maar start dit week kwam ginds eentje einde aan. Welnu hebben Turkije plus Qatar aangeboden wegens den vliegveld ter Kabul te gaan beheren plus beveiligen.,Kaag noemde ie vandaag ter den Turkse hoofdstad “den voornaamst voorrang” wegens nieuwe evacuaties mogelijk te maken. Buitenshuis wegens Nederlanders gaat ie wegens Afghanen “diegene wij zoals Nederland willen halen”, zoals mensen diegene mits tolk hebben gewerkt voordat ie Nederlandse leger.,Of er metterdaad mensen zoals Kabul wordt gestuurd wegens te promoten, staat nog noch vast. “Dat hangt uit van hoe veraf Turkije plus Qatar komen ter hun afspraken met den Taliban”, aldus Kaag. Maar zowel den veiligheid op den vliegveld, waar vorige week eentje bloedige aanslag worden voltooid, speelt volgens haar mee.,Nederland trekt 1 miljoen euro uit wegens te promoten honingbij nieuwe evacuaties. Ie gaat volgens Kaag wegens technische hulp plus ie inhuren van mensen diegene op den vliegveld kunnen werken.,Den demissionaire minister sprak vandaag ter Ankara overheen den kwestie met haar Turkse ambtgenoot Cavusoglu. Den afgelopen dagen bezocht zij zowel reeds Qatar plus Pakistan.

Related posts
Politiek

Regering wil noch tornen aan maatregelen, dus geen uitzondering voordat avondsport

2 Mins read
Er moeten noch gemorreld wordt aan den coronamaatregelen diegene sinds afgelopen weekend geldt. Dat betoogde demissionair premier Rutte te ene debat met…
Politiek

Burgemeester gebombardeerde Hawija: poetsvrouw NL stelt niets voordat

1 Mins read
Er is nog weinig terechtgekomen van den beloofde schadevergoeding aan Hawija, den Iraakse stad diegene doorheen Nederlandse F-16’s te 2015 worden gebombardeerd,…
Politiek

Thialf lijkt gered: Kamermeerderheid stemt voordat miljoen euro aan steunpilaar

1 Mins read
Ene meerderheid van den Tweede Ruimte wil dat ie demissionaire kabinetkast eenmalig 1 miljoen euro vacant stelt voordat schaatsbaan Thialf. Met ie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *