Politiek

Van Nieuwenhuizen: noch bemoeid met energie dus geen kennisvoorsprong

2 Mins read
Van Nieuwenhuizen: noch bemoeid met energie dus geen kennisvoorsprong

Den opgestapte minister Van Nieuwenhuizen heeft zoals inherent zeggen “geen beleidsinhoudelijke inmenging gehad met energie”. Vanochtend worden beroemd dat zij vanaf vandaag is opgehouden indien minister plus dat zij met ingang van 1 oktober voorzitter wordt van Energie Nederland, den brancheorganisatie van energiebedrijven. Sommige politici zetwerk vraagtekens via haar overstap.,CDA-Europarlementariër Den Lange bijvoorbeeld vindt “dit dus re noch kunnen”. Volgens haar moeten jij indien minister “jij job vervolledigen’ plus zij twittert zowel “dat eentje overstap zoals eentje sector waar jij indien minister mee bezig wasgoed vragen oproept”. PvdA-Kamerlid Thijssen vindt dat den “draaideurpolitiek” verdergaat plus dat dat slecht nieuwsbericht is. “Haar VVD trapte steeds weer op den rem voordat klimaatactie”.,Van Nieuwenhuizen zei te eentje korte toelichting dat zij van project wasgoed wegens den rit indien minister ge te maken, maar dat zij te den zomer is benaderd plus vervolgens overheen eentje overstap is gaan peinzen. Zij weeskind erop dat ie alhoewel zowat eentje half schooljaar na den verkiezingen is. “Voordat den verkiezingen zullen dit noch via mij zijn opgekomen.”,Van Nieuwenhuizen vindt ie intact bepalend wegens eentje bijdrage te kunnen leveren aan den energietransitie. Volgens haar is er te haar nieuwe parcours zowel eentje betere balans tussen werkgelegenheid plus privé. “Den timing is bepaald omdat vanochtend den algemene ledenvergadering van den energiebedrijven wasgoed.”,Den oud-bewindsvrouw voegde eraan toe dat op ie uur dat eentje eventuele overstap ging spelen, zij den contract heeft vervaardigd wegens zichzelf via onderwerpen met eentje mogelijk raakvlak met haar nieuwe parcours te toestaan vervangen vanwege den minister van Economische Zaken of den staatssecretaris van Wegennet. “Maar mee geholpen vanwege ie zomerreces, heeft zichzelf dat noch voorgedaan”, zei zij.,Op den vraag of Van Nieuwenhuizen indien ex-minister weliswaar noch eentje kennisvoorsprong heeft, antwoordde zij: “Dat geldt natuurlijk voordat alles watten te eentje kabinetkast wordt besproken. Dan zullen jij geen enkele parcours kunnen exporteren.” Zij benadrukte dat zij zichzelf aan alle regels zou vasthouden. “Ie belangrijkste is natuurlijk dat jij noch lobbyt op jij inherent beleidsterrein. Plus dat ga ik dus zowel noch exporteren.”,Volgens ie Handboek voordat bewindspersonen zijn ministers plus staatssecretarissen twee schooljaar na hun uittreden “noch acceptabel” indien lobbyist namens eentje handel of organisatie diegene belangen behartigt op ie beleidsterrein waarop zij indien bewindspersoon hebben gewerkt. Van tijdstip totdat tijdstip wordt den vraag opgeworpen of diegene regels noch willen wordt aangescherpt.,Ie kabinetkast heeft nieuwe gedragsregels aangekondigd, maar den “inhoudelijke vormgeving van eentje gedragscode wordt aan ie nieuwe kabinetkast lijdzaam”, schreef minister Ollongren vorige maand aan den Tweede Ruimte.,Te den Europese Unie geldt dat vroegere Eurocommissarissen Te den eerste twee schooljaar na hun vertrek iedere ‘beroepsactiviteit’ diegene zij van project zijn te vervullen willen veiligheidsfunctionaris via den Europese Makelaarsprovisie. Plus indien ie wegens eentje functie gaat op hun oude beleidsterrein, beslist eentje speciale provisie of den parcours passend is.

Related posts
Politiek

Regering doet dringende oproep: graag 100 asielplekken vanaf provincie

1 Mins read
Ie kabinetkast wil dat elk van den twaalf provincies dit weekend 100 plekken vindt wegens asielzoekers op te vangen. Dat zullen betekent…
Politiek

Watten verrichten politici na den staatsbeleid? 'Er zullen eentje afkoelperiode willen zijn'

2 Mins read
Nagenoeg eentje op den vijf Kamerleden gaat na zijn politieke carrière aan den slag mits belangenbehartiger van ie koophandel of eentje brancheorganisatie,…
Politiek

'Nederlandse rapper Murda toestemmen Turkije verlaten'

1 Mins read
Den Nederlandse rapper Murda toestemmen Turkije verlaten. Ie ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat van zijn pleiter te hebben gehoord. Watten dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *