Politiek

Twee formatie-opties van tafel: overheen linksom plusteken doorzetten met huidige samenwerking

2 Mins read
Twee formatie-opties van tafel: overheen linksom plusteken doorzetten met huidige samenwerking

Er zijn vandaag twee opties weggestreept te den formatie: ene vijfpartijenkabinet met PvdA plusteken GroenLinks plusteken ene voortzetting van den huidige samenwerking met den ChristenUnie.,Eentje regering overheen linksom is geblokkeerd om VVD plusteken CDA. Diegene twee willen noch met GroenLinks plusteken PvdA praten overheen ene mogelijk regeerakkoord. Dat zeiden PvdA-leider Ploumen plusteken GroenLinks-leider Klaver na ene gesprek met Rutte (VVD), Hoekstra (CDA) plusteken informateur Mariëtte Slaghamer.,Klaver noemde ie “on-Nederlands” dat den andere twee partijen noch inhoudelijk willen onderhandelen. “Maar misschien is ie welnu ene mooipraterij. Dat zij den den sterkte van onze samenwerkingsverband zien plusteken denken: dat willen wij noch.” Ploumen vindt ie “spijtig” dat er geen onderhandelingen komen. “Omdat Nederland wacht op oplossingen plusteken diegene treffen ene ietsje uit zicht.”,VVD plusteken CDA hadden alreeds honingbij heruitzending permitteren weten niets te voelen voordat ene samenwerking met twee linkse partijen. Zowel ie voornemen van PvdA plusteken GroenLinks wegens één hakblok te vormen heeft daarheen dus geen verandering te gebracht. VVD-leider Rutte plusteken CDA-leider Hoekstra blijven schrikachtig dat twee linkse partijen den samenwerking instabiel zullen maken.,Rutte zei te ene reactie dat den samenwerkingsverband op linksom was televisiejournaal is voordat den partijen zelf. “Maar voordat onzerzijds heeft ie niks veranderd. Zij zijn noch beiden nodig voordat ene meerderheid.” Rutte voegde daaraan toe dat zijn partij best klaargemaakt is wegens met ene van den twee partijen te onderhandelen. “Maar dat willen zij noch.”,Zowel den voortzetting van den huidige samenwerking is geen optie. D66-leider Kaag plusteken ChristenUnie-voorman Segers zeiden dat na hun gesprek met Slaghamer. Kaag sprak van ene “impasse” te den formatie plusteken Segers noemde “alle wegen zoals ene meerderheidscoalitie onbegaanbaar”.,Den VVD wilde ie liefst ene voortzetting van den samenwerking met den ChristenUnie, maar Kaag houdt dat tegen, omdat D66 ene “zo vooruitstrevend mogelijk regering” wil. Onder meer op medisch-ethisch regio zijn er flinke verschillen tussen den twee partijen. Segers voelt zichzelf noch welkom wegens den opstelling van Kaag.,Den D66-leider legt nu den galabal honingbij Rutte. “Ie is nu aan den VVD wegens ene weg vooruit te vinden mits den grootste partij. Den vraag is: hoe komen wij hier uit?” Ie wegstrepen van den ‘linkse optie’ om Rutte plusteken Hoekstra noemde Kaag moeilijk uit te leggen. “Ie is intact moeilijk voordat onzerzijds wegens den uitsluiting van GroenLinks plusteken den PvdA zomaar te zien mits ene logische stap.”,Ter den namiddag staat ene sessie gepland met den partijen diegene jawel noch uitsluiten: VVD, D66 plusteken CDA. Diegene zullen zowel ene minderheidskabinet kunnen vormen, zoals den laatste tijdstip regelmatig wordt geopperd.,Tijdelijk is den formatie alreeds 5,5 maand bezig plusteken is er nog weinig zicht op ene opzienbarend regering. Den twee winnaars van den verkiezingen, VVD plusteken D66, willen beiden ene andere windrichting op.

Related posts
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn doorheen den aardbevingen ter Groningen krijgen eentje uitnodiging wegens hun vertelsel te doet…
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat indien nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen indien nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *