Politiek

Rutte: zoals buurland uitgeweken Afghanen noch moeiteloos zoals Nederland

1 Mins read
Rutte: zoals buurland uitgeweken Afghanen noch moeiteloos zoals Nederland

Den evacuaties uit Afghanistan willen “zo snel mogelijk hervat wordt”, plus Afghanen diegene op den register staan wegens te wordt geëvacueerd zoals tolken willen zo snel mogelijk ter veiligheid zijn. Premier Rutte heeft dat medegedeeld ter Parijs waar hij op visite is ter voorzitter Macron.,Afghanen diegene zelf uitwijken zoals eentje buurland, kunnen er noch moeiteloos vanuit gaan dat zij meteen van daaruit zoals Nederland kunnen komen, zegt Rutte: “Dat moeten vanaf geval bekeken wordt.” Ie hangt volgens hem overheen van den decor van den mensen plus of zij op diegene register staan. “Ie voornaamste is dat zij ter veiligheid zijn. Mits zij uit Afghanistan zijn, zijn zij ter ieder geval veilig.”,Premier Rutte wil ter den evacuaties strak samenwerken met Frankrijk, maar zowel met Duitsland, Engeland, Italië plus andere Europese neerdalen.,Ie overleg met Macron gaat zowel overheen den vraag hoe eentje uitgestrekte stroom vluchtelingen uit Afghanistan schenkkan wordt voorkomen. “Ie laatste watten jou wil is eentje heruitzending van 2015 plus 2016, met den Syrische vluchtelingencrisis. Dus iedereen is zeer gemotiveerd wegens dat te voorkomen.” Daarom is er zowel overleg tussen den Europese ministers van Asielzaken plus Justitie, zegt Rutte.,Wegens eentje vluchtelingenstroom te voorkomen is ie volgens den premier bepalend dat er stabiliteit komt ter Afghanistan. “Daarom is ie zowel bepalend dat wij praten met neerdalen indien Qatar plus Pakistan, diegene stemkracht hebben ter Afghanistan.” Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Kaag gaat zoals den regio voordat overleg. Zowel haar Duitse collega Maas is ter dat regio.,Wegens mensen veilig uit Afghanistan te krijgen zegt Rutte dat ie onvermijdelijk is dat Nederland ter gesprek gaat met den Taliban. Frankrijk plus den VS voeren nu overleg met den radicaal islamitische voortbeweging. “Ie moeten welnu onder strikte voorwaarden”, stelt hij.,Zo wil hij den Taliban noch erkennen plus wil hij diegene gesprekken intact zakelijk liefhebben. “Ie moeten intact precies gestructureerd zijn op ie wegkrijgen van den mensen diegene onze dekking nodig hebben.”,Wie zijn den Taliban plus waar staan zij voordat? Bekijk ie ter dit video:

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *