Politiek

Rutte blijft zwijgzaam overheen formatie, geen uitsluitsel overheen linksaf huizenblok

1 Mins read
Rutte blijft zwijgzaam overheen formatie, geen uitsluitsel overheen linksaf huizenblok

Demissionair premier Rutte wil nog steeds niets zeggen overheen ie voortzetting van den formatie, zowel noch of hij eentje formatiepoging met PvdA plus GroenLinks wil wagen.,”Ik weet dat jullie jouw kapot irriteren dat wij zo weinig kunnen zeggen”, zei den VVD-leider na eczeem van zijn gesprek met informateur Slaghamer plus den D66- plus CDA-delegaties. “Maar alles watten wij erover zeggen, helpt noch via ie veranderingsproces.”,CDA-leider Hoekstra wilde inhoudelijk zowel noch meer zeggen dan dat ie eentje “juist gesprek” wasgoed. Maar hij wilde welnu vergeten dat informateur Slaghamer “ik meen straks vandaag” laat weten hoe ie voorts moeten met den gesprekken.,GroenLinks-leider Klaver zei vandaag dat andere partijen maar ooit “hom of kuit” moesten geven. Den leden van zijn partij plus diegene van PvdA bleken dit weekend voorstander van tezamen optrekken van den twee partijen ter den formatie mits één linksaf huizenblok.,VVD plus CDA hebben totdat nu toe eeuwig verwoord tegen eentje regering met PvdA plus GroenLinks te zijn, omdat maar eentje van den twee nodig is voordat eentje meerderheid. Ene toegevoegd partij zullen den samenwerking instabiel maken, is den vrees.,Achter den schermen klonk dit weekend zowel weer dat den samenwerkingsverband op linksaf geen verandering brengt ter dat standpunt. D66 wil verder kloppend welnu graag met den twee linkse partijen aan tafel.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *