Politiek

Ministers overheen evacuatie Kabul: na vrijdag ingewikkeld, noch iedereen schenkkan mee

2 Mins read
Ministers overheen evacuatie Kabul: na vrijdag ingewikkeld, noch iedereen schenkkan mee

Minister Kaag denkt dat er “ene volwassene zekerheid” is dat Nederland noch alle mensen uit Afghanistan schenkkan leegruimen diegene ie kabinetkast wil. Den demissionaire minister van Buitenlandse Zaken zei vanochtend dat den lijsten met mensen diegene zichzelf aanmelden steeds langer wordt. Haar collega Bijleveld van Defensie gaf aan dat zeer twijfelachtig is of er na vrijdag nog mensen uit Kabul kunnen wordt opgehaald. Dat zullen betekent dat diegene operatie alreeds voordat den Amerikaanse deadline van 31 augustus moeten uitvallen.,Kaag weeskind erop dat er veel meer Nederlanders ter Afghanistan zijn dan beroemd wasgoed plusteken zowel dan jij zullen veronderstellen. “Er is alreeds sinds schooljaar plusteken dag ene intact streng ontkennend reisadvies wegens zoals Afghanistan te gaan”, benadrukte zij.,Den minister van Buitenlandse Zaken zei dat den puinhoop rondom ie vliegveld van Kabul steeds groter wordt, omdat gedurende velen den paniek is toegeslagen. Volgens Kaag doet ie kabinetkast er samen met vooral den Duitsers plusteken den Britten “tegen den uurwerk ter” alles aan wegens zoveel mogelijk mensen zoals ie vliegveld te krijgen: “Elk persoon dat wij kunnen redden, ginder staan wij voordat.”,Kaag zei voorts dat zij samen met andere bondgenoten probeert den evacuaties uit Afghanistan te versnellen, nu den Amerikaanse voorzitter Biden vasthoudt aan vertrek van den Amerikaanse militairen op 31 augustus. Ie kabinetkast overlegt met den bondgenoten hoe ie zowel na diegene datum houvast schenkkan blijven bieden.,Volgens Kaag heeft Nederland totdat nu 1200 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. “Wij hebben zowel ene vitaal veel mensen op den vliegveld kunnen krijgen met den bus, maar welnu met intact veel problemen”, verduidelijkte den minister.,Gisteravond worden verstaanbaar dat Nederlandse speciale troepen ter Kabul mensen schuldig wegens kip zoals ie vliegveld te brengen. Ie kabinetkast wil ginder wegens veiligheidsredenen noch te veel details overheen vergeten, maar minister Bijleveld van Defensie zei vanochtend dat zij “den mannen op den plek alle creativiteit heeft gegeven wegens te uitrichten watten zij kunnen uitrichten”. Volgens haar willen er nog honderden mensen wordt geëvacueerd.,Bijleveld zei zowel dat zij geen datum weet wanneer den operatie klaar moeten zijn. Zij weeskind erop dat den Amerikanen er “ene veel dagen” voordat nodig hebben wegens alreeds hun mensen weg te krijgen. Maar den tijdsdruk is dus schel: op den vraag of Nederland na vrijdag nog mensen schenkkan leegruimen, antwoordde zij dat dat intact ingewikkeld is.,Zowel volgens den Belgische minister van Defensie kunnen neerdalen na vrijdag geen evacués meer meenemen. Ie Duitse weekblad Der Spiegel meldt dat Duitsland ginder zowel van uitgaat. Den Amerikanen zullen den viertal laatste dagen van den maand willen tradities wegens hun inherent mensen te leegruimen.,Zowel Bijleveld plusteken Kaag indien staatssecretaris Broekers-Paard namen afstand van den demonstranten diegene gisteren protesteerden tegen den overkomst van honderden vluchtelingen op legerplaats Den Harskamp. “Ie is verschrikkelijk. Dit mensen willen ene keer zoals den tv loeren wegens te zien watten er elders ter den wereld gebeurt plusteken hoe vrolijk zij willen zijn dat wij hier vrij zijn”, zei Bijleveld.,Kaag voegde eraan toe dat zij meer ‘verwarmd’ wordt ingevolge andere reacties: “Mensen diegene langskomen, diegene spulletjes afleveren, diegene toestaan zien dat wij respect hebben plusteken dat wij er zijn voordat mensen ter noodtoestand. Dat zijn den Nederlandse waarden.” Broekers noemde den demonstratie verdrietig plusteken zorgelijk. “Er zijn mensen diegene uit ene verschrikkelijke toestand komen, diegene gelukkig konden wordt geëvacueerd.”

Related posts
Politiek

Verdachte van bedreigen premier Rutte blijft langer vastzitten

1 Mins read
Den 22-jarige Amsterdammer diegene wordt verdacht van ie bedreigen van demissionair premier Rutte blijft langer vastzitten. Den tribunaal bepalen op ene pro-formazitting…
Politiek

Podcast Den Dag: den impact van doodsbedreigingen op politici

1 Mins read
Politici kunnen of willen veelal noch praten overheen bedreigingen, uit veiligheidsoverwegingen of omdat zij er geen toegevoegd zuurstof aan willen geven. Afgelopen…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *