Politiek

Minister Bijleveld: den afgelopen dagen nog dertig tolken opgehaald

2 Mins read
Minister Bijleveld: den afgelopen dagen nog  dertig tolken opgehaald

Van den 67 tolken diegene nog op Nederlandse lijsten stonden wegens uit Afghanistan te wordt geëvacueerd, is den afgelopen dagen vrijwel den tweede met hun gezinnen zoals Nederland gehaald. Dat heeft minister Bijleveld medegedeeld op vragen van journalisten. Volgens den demissionaire minister van Defensie hoeft dat noch te inhouden dat den andere tweede nog te Afghanistan zit. “Eentje tal is wellicht nog elders”, voegde zij eraan toe.,Bijleveld zei dat met eentje eindje van den achtergebleven tolken voeling is, maar dat zij daarginds wegens veiligheidsredenen niets overheen vermag zeggen.,Bijleveld onderstreepte dat er totdat 15 augustus hoewel 111 tolken zoals Nederland waren gehaald. Met hun gezinnen zijn dat 500 mensen. Den Tweede Ruimte heeft er verschillende wenden op aangedrongen den tolken zo snel mogelijk te ontruimen.,Nederland stopte gisteren op spoedeisend raad van den VS met evacuaties. Bijlevelds collega Kaag zei vanochtend nog ooit dat zij noch weet hoeveel mensen te Afghanistan zijn achtergebleven diegene te aanmerking kwamen wegens zoals Nederland te wordt gebracht. “Ie is eentje makkelijke vraag, maar ie uitkomst is lastig. Wij hebben lijsten, maar ik vermag noch één numero vermeld.”,Kaag weeskind erop dat ie uitgezonderd wegens Nederlanders plusteken tolken zowel wegens andere groepen gaat, bijvoorbeeld wegens Afghanen diegene op eentje andere methode voordat Nederland hebben gewerkt. Volgens Kaag plusteken Bijleveld wordt geprobeerd wegens den betrokkenen te den toekomst alsnog zoals Nederland te halen. Ie regering trekt erin samen op met den Duitsers, Britten plusteken Fransen. “Wij zijn te afwachting wie ie vliegveld beveiligt, plusteken of er weer vluchten mogen terechtkomen”, zei Kaag.,Beide ministers reageerden geschokt op den aanslagen te Kabul gisteren. Kaag sprak van “eentje trieste dag plusteken eentje intact slecht teken”. Bijleveld noemde den situatie dramatisch.,Den ministers wezen erop dat erbij den aanslagen van gisteren noch enig commune zijn omgekomen, maar zowel Amerikaanse militairen. Volgens Kaag plusteken Bijleveld is eentje hommage aan den Amerikanen op zijn positie. “Zij hebben te den vuurlinie gestaan wegens alle evacuaties mogelijk te maken, zowel van Nederland”, zei Kaag. Volgens haar zijn erbij den aanslagen waarschijnlijk geen Nederlanders gedood, maar zij vermag ie wegens den puinhoop noch uitsluiten.,Op den vraag of ie regering noch voorheen met den evacuaties had willen par, antwoordde Kaag dat er nog eentje goede evaluatie moeten komen plusteken dat Nederland te verhouding totdat andere Europese terechtkomen “eentje mooie inzet” heeft voltooid. “Maar ie is nooit toereikend mits jou kijkt zoals den aantallen, den snelle verslechtering ter plekke plusteken den haast onmogelijke deadline waar wij tegen moesten vechten.”,Bijleveld zei dat den internationale symbiose overvallen is om den tempo van den ontwikkelingen. Volgens haar is ie regering op tijdstip gestart met ie zoals Nederland halen van tolken. Bijleveld voegde eraan toe zowel den Afghanen zelf zijn overvallen. Zij weeskind erop dat er zowel Afghaanse Nederlanders zijn diegene recentelijk te Afghanistan op familiebezoek zijn getogen.,Ie regering bekijkt voorts hoe ie Afghanistan vermag helpen met humanitaire poetsvrouw. “Indien toeverlaat stopt, heeft dat enorme resultaten voordat Afghanistan plusteken zowel voordat den surplus van den regio”, zei Kaag.

Related posts
Politiek

Den Jonge: nu geen reserve reismaatregelen reizigers zuidelijk Afrika

1 Mins read
Er komen nog geen strengere maatregelen voordat Nederlandse reizigers uit zuidelijk Afrika. Voorlopig blijven vliegtuigen uit dit regio op Schiphol neerdalen, zowel…
Politiek

Onderhandelingen tegemoetkomen staart, maar dan is formatie nog noch klaar

3 Mins read
“Wij zijn eruit!” Na vele maanden van formatiegeharrewar toeschijnen dit woorden ter den lucht te zweven. Den verwachting is dat VVD, D66,…
Politiek

Rutte hoopt: voordat Kerst verrassend regering met 'meer elan'

2 Mins read
Demissionair premier Rutte hoopt dat er voordat Kerst eentje verrassend regering is, “met meer elan” dan ie huidige. Dat zei hij mits…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *