Politiek

Klaver overheen formatie: andere partijen willen hom of kuit geven

1 Mins read
Klaver overheen formatie: andere partijen willen hom of kuit geven

Den andere partijen willen vandaag maar ooit verstaanbaar maken of zij met GroenLinks plus PvdA gaan onderhandelen. Dat zei GroenLinksleider Klaver na zijn gesprek met PvdA-leider Ploumen plus informateur Slaghamer.,Den twee partijleiders hebben te den informateur verslag gedaan van watten er dit weekend is gebeurd op hun partijbijeenkomsten. “Wij hebben verwoord dat er brede toeverlaat is binnenshuis onze partijen voordat den stap diegene wij willen zetwerk”, zei Klaver. Partijleden bleken dit weekend voorstander van tezamen optrekken ter den formatie.,Klaver vindt dat andere partijen hom of kuit zullen willen geven. “Blijven zij weigeren, of zijn zij klaargemaakt verstaanbaar te maken dat er gesproken schenkkan gaan wordt overheen ene meerderheidskabinet?”,Den partijen diegene daarginds oplossing op willen geven, zijn vooral VVD plus CDA. Diegene twee hebben totdat nu toe consequent verwoord tegen ene regering met PvdA én GroenLinks te zijn, omdat maar ene van den twee nodig is voordat ene meerderheid. Eentje toegevoegd partij zullen den samenwerking instabiel maken, is den vrees.,Achter den schermen klonk dit weekend nu dat den samenwerkingsverband op linksom geen verandering brengt ter dat standpunt. D66 wil verder zojuist welnu met den twee linkse partijen aan tafel.,Vanaf 12.00 uur komen den twee voortrekkers van den formatie, VVD plus D66, te informateur Slaghamer. Mogelijk weten wij daarna meer overheen ie voortzetting.

Related posts
Politiek

Ministerraad zonder, maar formatieweekend mét Kaag

1 Mins read
Den ministerraad vergadert vandaag zonder ene minister van Buitenlandse Zaken, na ie vertrek uit ie kabinetkast van D66-leider Kaag gisteravond. Uit den…
Politiek

Tweede Ruimte wil strengere uitstootnormen voordat Tata Stengel

1 Mins read
Eentje meerderheid ter den Tweede Ruimte wil strengere milieunormen voordat Tata Stengel. Partijen steunen den oproep van GroenLinks aan ie demissionaire regering…
Politiek

Meerderheid Tweede Ruimte eist hoger wedde te den zorg, winstbelasting opwaarts

1 Mins read
Eentje meerderheid van den Tweede Ruimte eist weer dat den salarissen te den zorg opwaarts gaan. Partijen hebben zowel eentje project geproduceerd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *