Politiek

Kaag reist komende week overheen zoals regio Afghanistan, kabinetkast wil zichzelf ‘maximaal wedden’

1 Mins read
Kaag reist komende week overheen zoals regio Afghanistan, kabinetkast wil zichzelf ‘maximaal wedden’

Demissionair minister Kaag reist komende week zoals den regio van Afghanistan overheen. Rutte twittert dat ie kabinetkast zichzelf “maximaal wil wedden” wegens evacuaties uit Kabul weer mogelijk te maken.,Zoals welk land Kaag reist wil ie ministerie van Buitenlandse Zaken noch zeggen. Zowel haar precieze taken zijn noch bekendgemaakt. Rutte zegt voorts vandaag met den Duitse bondskanselier Merkel te hebben overlegd.,”Met bondskanselier Merkel heb ik afgesproken wegens, zodra den politieke plus veiligheidssituatie dat toelaat, samen met ie Verenigd Koninkrijk plus andere terechtkomen zo snel mogelijk weer te Kabul ene presentie te hebben.”,Met welke terechtkomen Kaag gaat praten, plus of zij zowel met den Taliban te voeling probeert te komen, is noch vertrouwd. Den Franse voorzitter Macron zegt te gesprek te zijn met den Taliban overheen den overplaatsing van Afghanen op den Franse evacuatielijst. Volgens Macron zijn diegene gesprekken te ene vroeg stadium.,Zoals schatting honderden Nederlanders plus honderden Afghanen diegene met Nederland hebben samengewerkt willen ie land nog welnu uit, maar kunnen dat nu noch.,Eentje uiteenzetting van den mensen diegene welnu geëvacueerd konden wordt den afgelopen dagen:,Afghanistankenner Jorrit Kamminga denkt dat ontruimen op korte termijn “geheel onmogelijk” is, zei hij voorheen vandaag. Mits er meer politieke stabiliteit komt, is den waarschijnlijkheid volgens hem groter dat er weer evacuaties positie kunnen vinden. Den komende tijdstip kunnen den mensen diegene vastzitten te Afghanistan zowel op andere wegen ie land verlaten dan via den lucht, zegt hij. “Dat is dan lopend of overheen den weg via den buurlanden.”,Oud-topdiplomaat Ed Kronenburg denkt dat er meer mogelijk is indien er gesprekken wordt aangeknoopt met den Taliban, zei hij vandaag te ie programma Televisiejournaal plus Co op NPO Radio 1. Hij pleitte ervoor wegens ene EU-missie zoals Afghanistan te zenden, met den allerbelangrijkste vertegenwoordigers: “Dan denken jij aan voorzitter Charles Michel van den Europese Raad, voorzitter Ursula von der Leyen van den Europese Provisie plus hoge vertegenwoordiger voordat Buitenlandse Zaken Josep Borrell.”,Volgens Kamminga zitten er flinke risico’s aan praten met den Taliban. “Zowel indien jij ofschoon effectief zullen kunnen vertalen met den juiste mensen onder den Taliban, blijft ene evacuatie-operatie voordat den resterende Nederlanders zonder Amerikaanse steun zeer riskant. Dan zullen jij vertrouwen op den gelofte van den Taliban dat zij den operatie toelaten of zelfs ondersteunen.”,Gisteren kwam den laatste evacuatievlucht aan op Schiphol:

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *