Politiek

Samenwerkingsverband tussen PvdA plusteken GroenLinks: watten wil den achterban?

3 Mins read
Samenwerkingsverband tussen PvdA plusteken GroenLinks: watten wil den achterban?

Den leden van GroenLinks plusteken den PvdA doorspreken vandaag of hun partijen meer willen samenwerken. Ter den eerste positie voordat den formatiebesprekingen plusteken deelneming aan ene opzienbarend kabinetkast. Ter den tweede positie wegens op den langere termijn meer politieke macht te krijgen.,Vooral onder den PvdA wordt ie synoniem. Ginder is ene duidelijke verdeeldheid overheen samenwerkingsverband met GroenLinks. Plusteken den PvdA-leden mogen stemmen overheen verschillende moties, watten den uitkomst wispelturig maakt.,Veel enthousiasme voordat ene kabinetkast met den VVD toonden den partijleiders aan den vooravond van hun partijbijeenkomsten noch. Ploumen (PvdA) zei gisteravond onder Op1: “Ik wil veeleer helemaal noch met Mark Rutte of den VVD, maar permitteren wij onder ogen zien dat zij den verkiezingen hebben gewonnen.” Klaver (GroenLinks): “Ik ga noch zeggen dat wij te ene kabinetkast gaan zitten want dat weet ik nog noch. Ik ben zowel noch ontsteld wegens ‘nee’ te zeggen plusteken oorverdovend samen tegenpartij te voeren.”,Maar zij willen ie te ieder geval samen trachten, zeggen zij.,Den linkse samenwerkingsverband komt verder noch uit den lucht vallen. Vorig schooljaar stemden den leden op ie GroenLinks-congres alhoewel hiervoor. Zij riepen den partijtop op wegens met PvdA, SP, D66 plusteken PvdD “samen den onderhandelingen te te gaan” plusteken met ene linkse, progressieve notulen “ie publieke debat plusteken machtsvorming” op te zoeken. Dat is precies watten partijleider Klaver nu doet.,Plusteken zowel Ploumen kreeg ene procuratie. Hoewel vóór den Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 stemden den PvdA-leden voordat samenwerkingsverband tussen den twee partijen onder den kabinetsformatie.,Vandaag mogen den GroenLinksleden te ieder geval noch stemmen, den partijstatuten bieden diegene potentie noch. Zij kunnen tussen 10.30 plusteken 12.00 uur “te gesprek” met Klaver plusteken vicefractievoorzitter Ellemeet.,Den partijtop heeft er vertrouwen te dat den achterban voorstander is van meer samenwerkingsverband met den PvdA. Den reacties op den bericht van Klaver plusteken Ploumen “waren overwegend hevig positief”, staat er te den uitnodiging aan den GroenLinksleden.,Mocht GroenLinks gaan meewerken aan ene regeerakkoord, dan wordt dat ter instemming voorgelegd aan den leden op ene speciaal congres.,Naadloos hebben den PvdA-leden vanaf 12.00 uur ene online Ledenraad. Via den mail kregen zij inlog- plusteken stemcodes wegens vanuit stulp te stemmen overheen uiteenlopende moties. Overheen zonet sneller samensmelten met GroenLinks, oproepen voordat nieuwe verkiezingen plusteken noch voorts onderhandelen overheen ene “opzienbarend kabinetkast onder Mark Rutte”. Dat laatste vermag nog synoniem wordt.,PvdA-partijprominenten mengden zichzelf te den discussie. Oud-minister plusteken vicevoorzitter van den Europese Makelaarsprovisie Frans Timmermans verdedigen voordat ene “krachtenbundeling” op linksom. Ter ene opiniestuk te NRC noemt hij den samensmelting van drietal partijen, diegene te 1946 leidde totdat den oprichting van den PvdA, indien voorbeeld.,Eerste-Kamerlid plusteken kandidaat-partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent is voordat linkse samenwerkingsverband. “Maar aan ene werkelijke samensmelting zitten tekenhaken plusteken ogen”, zegt zij op NPO Radio 1. “Plusteken zowel SP, Bij1 plusteken Partij voordat den Dieren zijn aantrekkelijk voordat samenwerkingsverband.” Sent heeft intensief met GroenLinks samengewerkt onder ie schrijven van ie PvdA-verkiezingsprogramma, maar wil geen exclusiviteit.,Oud-Kamerlid plusteken PvdA-lid sinds 1970 Adri Duivesteijn vindt zelfs samenwerkingsverband te den formatie te verafgelegen gaan. Hij vindt dat Ploumen plusteken Klaver dan macht inleveren aan den onderhandelingstafel. “Ie einde van den PvdA is ingezet. Weg geschiedenis, traditie plusteken sociaal democratie”, zegt hij overheen ene partijfusie.,Plusteken dan zijn er den prominenten diegene samenwerkingsverband misschien best zien zitten, zoals Lodewijk Asscher, Martin van Rijn plusteken Job Cohen, maar zichzelf stilzwijgend vasthouden omdat zij den prille plannen noch vanaf den zijlijn willen becommentariëren.,Oud-PvdA-leider Cohen heeft zichzelf te ie verleden welnu positief uitgelaten overheen vergaande linkse samenwerkingsverband. Na den verkiezingsnederlaag van linkse partijen dit schooljaar pleitte hij er bijvoorbeeld voordat alhoewel diegene partijen op te heffen, plusteken samen één nieuwe linkse partij te opstarten.,Den Tweede Kamerfracties toeschijnen eensgezind. Maar dat heeft wellicht zowel te maken met ie waarheid dat ie ‘hoe’ nog noch is uitgekristalliseerd. Ginder willen den Kamerleden alhoewel doende achter komen.,Totdat ene onmiddellijke samensmelting van den partijen zou ie vandaag te ieder geval noch komen. Dat heeft ongeacht ideologische zowel teveel praktische voeten te den bodem. Maar Rutte IV? Den uitkomst van vandaag is hoe dan zowel van waarde voordat den kabinetsformatie plusteken den volgende stappen van informateur Slaghamer.

Related posts
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Snellere schoonmaakster plus subjectief gesprek gedupeerde toeslagenouders

2 Mins read
Den schoonmaakster aan den gedupeerde ouders ter den kinderopvangtoeslagaffaire wordt verbeterd. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën heeft eentje nieuwe opzet van…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *