Politiek

Kaag reist komende week uit zoals regio Afghanistan, ‘kabinetkast wil zichzelf maximaal verwedden’

1 Mins read
Kaag reist komende week uit zoals regio Afghanistan, ‘kabinetkast wil zichzelf maximaal verwedden’

Demissionair minister Kaag reist komende week zoals den regio van Afghanistan uit. Rutte twittert dat ie kabinetkast zichzelf “maximaal wil verwedden” wegens evacuaties uit Kabul weer mogelijk te maken.,Zoals welk land Kaag reist wil ie ministerie van Buitenlandse Zaken noch zeggen. Zowel haar precieze taken zijn noch bekendgemaakt. Rutte zegt voorts vandaag met den Duitse bondskanselier Merkel te hebben overlegd.,”Met bondskanselier Merkel heb ik afgesproken wegens, zodra den politieke plus veiligheidssituatie dat toelaat, samen met ie Verenigd Koninkrijk plus andere neerdalen zo snel mogelijk weer ter Kabul ene presentie te hebben.”,Met welke neerdalen Kaag gaat praten, plus of zij zowel met den Taliban ter voeling probeert te komen, is noch beroemd. Den Franse voorzitter Macron zegt ter gesprek te zijn met den Taliban overheen den overplaatsing van Afghanen op den Franse evacuatielijst. Volgens Macron zijn diegene gesprekken ter ene vroeg stadium.,Zoals schatting honderden Nederlanders plus honderden Afghanen diegene met Nederland hebben samengewerkt willen ie land nog welnu uit, maar kunnen dat nu noch.,Eentje uiteenzetting van den mensen diegene welnu geëvacueerd konden wordt den afgelopen dagen:,Afghanistankenner Jorrit Kamminga denkt dat ontruimen op korte termijn “geheel onmogelijk” is, zei hij voorheen vandaag. Indien er meer politieke stabiliteit komt, is den waarschijnlijkheid volgens hem groter dat er weer evacuaties positie kunnen vinden. Den komende tijdstip kunnen den mensen diegene vastzitten ter Afghanistan zowel op andere omgangsvormen ie land verlaten dan via den lucht, zegt hij. “Dat is dan lopend of overheen den weg via den buurlanden.”,Oud-topdiplomaat Ed Kronenburg denkt dat er meer mogelijk is indien er gesprekken wordt aangeknoopt met den Taliban, zei hij vandaag ter ie programma Nieuwsbericht plus Co op NPO Radio 1. Hij pleitte ervoor wegens ene EU-missie zoals Afghanistan te zenden, met den allerbelangrijkste vertegenwoordigers: “Dan denken jouw aan voorzitter Charles Michel van den Europese Raad, voorzitter Ursula von der Leyen van den Europese Provisie plus hoge vertegenwoordiger voordat Buitenlandse Zaken Josep Borrell.”,Volgens Kamminga zitten er flinke risico’s aan praten met den Taliban. “Zowel indien jouw reeds effectief zullen kunnen overbrengen met den juiste mensen ter den Taliban, blijft ene evacuatie-operatie voordat den resterende Nederlanders zonder Amerikaanse steun zeer riskant. Dan zullen jouw vertrouwen op den gelofte van den Taliban dat zij den operatie toelaten of zelfs ondersteunen.”,Gisteren kwam den laatste evacuatievlucht aan op Schiphol:

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *