Politiek

Gifangel uit PvdA-ledenraad: motie tegen formeren met Rutte noch te stemming

1 Mins read
Gifangel uit PvdA-ledenraad: motie tegen formeren met Rutte noch te stemming

Den spannendste kwestie diegene voorlag ter den PvdA-ledenraadpleging overheen den formatie plusteken samenwerken met GroenLinks is nog voordat den samenkomst ja plusteken welnu wasgoed begonnen onschadelijk vervaardigd. Eentje kritische motie overheen überhaupt noch formeren met Rutte is namelijk noch te stemming gebracht.,Eentje van den partijleden, oud-Tweede Kamerlid Arie den Welp, maakte repliek wegens overheen den motie stemmen, omdat van tevoren oordelen overheen den formatie noch volgens den partijstatuten zullen zijn. Ge erna mogen leden zeggen watten zij van eentje regeerakkoord vinden, zei Den Welp.,Er volgde eentje rommelige stemming overheen eentje ordevoorstel van Den Welp wegens noch overheen den motie te stemmen. “Indien u tegen dit motie bent, dan wil u dus dat wij erover gaan stemmen”, klonk ie. Plus zowel: “Oh jee, wij hebben onzerzijds CDA-momentje”, refererend aan ie congres van diegene partij te 2010, waar gedoe met rode plusteken groene stembriefjes totdat veel verwarring leidde.,Uiteindelijk worden ie voorstel van Den Welp aangenomen, plusteken ligt den weg dus nog open voordat den PvdA-fractie wegens met VVD-leider Rutte te onderhandelen.,Op dit ogenblik wordt andere moties besproken, maar diegene zijn minder omstreden. Den voorstellen gaan allen overheen te welke mate er moeten wordt samengewerkt met GroenLinks.,Vanochtend hield GroenLinks zowel eentje ledenbijeenkomst overheen formatie plusteken samenwerkingsverband op linksaf. Den signaal van partijleider Klaver plusteken zijn secondant Ellemeet wasgoed ginds dat samenwerken nodig is wegens den “zelfingenomenheid van den macht te breken”.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *