Politiek

Tweehonderd mensen afgebeld voordat Nederlandse evacuatievlucht uit Kabul

1 Mins read
Tweehonderd mensen afgebeld voordat Nederlandse evacuatievlucht uit Kabul

200 mensen diegene te bussen onderweg waren zoals eentje Nederlandse evacuatievlucht uit Kabul, konden gisternacht op ie laatste uur weliswaar noch mee. Reden wasgoed den verslechterende veiligheidssituatie via ie vliegveld, waar korte tijdstip zometeen aanslagen werden voltooid.,Den mensen hadden te horen gekregen dat zij op eentje evacuatielijst stonden, maar zijn onverrichter zake omgekeerd. Zij zijn afgebeld vanwege Nederlandse diplomaten, veiligheidsfunctionaris bronnen aan den NOS. Van den meeste mensen is onbekend waar zij zijn plus hoe ie met zij is. Met veel van hun schijnt nog welnu voeling te zijn.,Kort daarvoor lukte ie 118 inzittenden van drietal andere bussen welnu wegens ie terrein van ie vliegveld op te komen. Voordat zij toegang kregen totdat ie vliegveld, zaten zij langer dan 24 uur te den bussen buitenshuis ie terrein.,Nederland stopte gisteren met evacuaties uit Afghanistan. Vanochtend kwam op Schiphol den eentje na laatste vlucht met evacués aan. Aan kraag waren honderdtal passagiers, van wie 98 eentje Nederlands paspoort hebben.,Den afgelopen weken hebben zoals verluidt 8500 mensen zichzelf gemeld via ie Nederlandse ambassadepersoneel te Afghanistan wegens te aanmerking te komen voordat evacuatie zoals Nederland. Zij deden eentje beroep op den verruiming van ie toelatingsbeleid diegene den Tweede Ruimte tien dagen geleden afdwong via ie demissionaire regering.,Eerst mochten schattig Afghaanse tolken plus hun gezinnen zoals Nederland komen. Onder druk van den Tweede Ruimte worden dat verruimd zoals mensenrechtenactivisten, journalisten, fixers plus medewerkers van militairen. Ie is nog noch vertrouwd hoeveel van den 8500 mensen werkelijk rechtspraak hadden op evacuatie plus welke namen op vertreklijsten zijn gekomen.,Sinds den machtsovername van den Taliban, namen Nederlandse vliegtuigen meer dan 2500 mensen mee. Van hun hadden 1600 mensen mits eindbestemming Nederland, liet ie regering gisteren weten.,Ie gaat onder meer wegens 800 Nederlanders, 300 tolken plus hun gezinsleden plus 211 ambassademedewerkers. Voorts gaat ie wegens medewerkers van den Europese Unie, den Verenigde Volken plus den NAVO, plus anderen diegene voordat evacuatie te aanmerking kwamen, zoals mensenrechtenverdedigers, lokale medewerkers van Nederlandse hulporganisaties plus mensen diegene voordat Nederlandse media werkten.,Nederland vermag weinig exporteren voordat den achterblijvers. Den Nederlandse diplomaten plus militairen zijn weg plus den laatste Amerikanen vertrekken volgende week.,Ie regering meldde gisteren dat er eentje transportvliegtuig met eentje kleine menigte militairen achterblijft, voordat ie geval er “tegen den verwachting te” eentje potentie is totdat leegruimen. Dat toestel staat waarschijnlijk te eentje buurland.

Related posts
Politiek

Rutte op kritische Kamervragen: ontslag Keijzer wasgoed terecht plusteken volgens den regels

2 Mins read
Demissionair premier Rutte blijft erop dat ie ontslag van voormalige staatssecretaris Keijzer op den juiste wijze vanwege ie kabinetkast is aangepakt plusteken…
Politiek

Twee derde van weggebruikers kijkt tijdens rijden over plus toe op telefoontoestel

1 Mins read
Zowat twee derde van den verkeersdeelnemers leest tijdens ie rijden welnu ooit berichten op zijn telefoontoestel. Ie ministerie van Wegennet concludeert dat…
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *