Politiek

Ministerie is voordat gasboring erbij Ternaard, Waddenvereniging woedend

1 Mins read
Ministerie is voordat gasboring erbij Ternaard, Waddenvereniging woedend

Den Waddenvereniging plusteken GroenLinks zijn verbolgen dat ie ministerie van Economische Zaken plusteken Weer voorstander is van gasboringen ter den Waddenzee erbij Ternaard. Overheen dat project heeft ie ministerie eentje voorlopig bestemmingsbesluit gepubliceerd.,Mits ie project voorgoed wordt goedgekeurd, schenkkan er ten noorden van ie Friese gat van 2023 totdat plusteken met 2037 gas wordt gewonnen. Volgens den Waddenvereniging zullen dat desastreus uitpakken voordat flora plusteken fauna. Den natuurorganisatie overweegt zoals den rechter te stappen.,Woordvoerder Open Petersen wijst op den combinatie van bodemdaling ingevolge gaswinning plusteken ie stijgende waterpeil ter zee ingevolge klimaatverandering. Hij vreest dat op diegene wijze steeds minder wad verdord komt te ligt erbij laagtij. “Terwijl diegene ondiepe zee kloppend zo vitaal is voordat bijvoorbeeld vogels wegens met hun snavels leegeten te kunnen zoeken.”,Te ie ministerie van Economische Zaken van verantwoordelijk demissionair minister Huizenblok plusteken ie Staatstoezicht op den Mijnen wasgoed niemand bereikbaar voordat commentaar. Ter den voorlopige vergunningsaanvraag staat dat er eentje jaarlijkse gaswinningsquotum komt wegens bodemdaling te beperken. Den minister heeft eentje reeks voorwaarden opgesteld waaraan den gaswinning moeten voldoet.,Op dit toegangsbewijs zie jouw waar den Ternaard-gasbel ligt plusteken watten den voorlopige plannen zijn:,GroenLinks noemt ie voorlopige project verbijsterend. “Dit demissionaire regering laat ie plaatsvinden dat wij zoals gas gaan boren, eentje van den uiterst schadelijke fossiele motorbrandstoffen. Plusteken dat ter eentje uniek natuurreservaat. Heeft dit regering dan geen onderbeen benul van den urgentie van den klimaatramp diegene gaande is?”, aldus Tweede Kamerlid Laura Bromet.,Op 15 september debatteert den Ruimte overheen gas- plusteken zoutwinning ter den Waddenzee. Tegen ie voorlopige bestemmingsbesluit kunnen nog totdat plusteken met 7 oktober verzwaren wordt voorgelegd.,Tijdelijk hebben zichzelf trio ministers van Economische Zaken overheen den kwestie gekromd. Den voorganger van Huizenblok, voormalig minister Van ’t Wout, kondigde ter sprokkelmaand reeds aan dat eentje vergunning aan den NAM (Nederlandse Aardolie Vennootschap) waarschijnlijk juridisch noch schenkkan wordt geweigerd. “Den besluitvorming wetenschap eentje omvangrijke mate van zorgvuldigheid”, schreef Van ’t Wout aan den Ruimte.,Ie ontwerpbesluit voordat den gaswinning erbij Ternaard wasgoed reeds ter voogdij erbij den voorganger van Van ’t Wout, Wiebes. Diegene maakte den contract met den NAM plusteken den regionale overheden dat diegene overheden 60 miljoen euro ontvangen uit den inkomsten van gasveld Ternaard mits den gaswinning, tegen hun zin, doorgaat.,Volgens ie ministerie zijn er nog noch voldoende alternatieven voordat gas; daarom willen er nieuwe velden wordt aangeboord.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *